HC Energie Karlovy Vary

Energetici vezou z hlavního města tři body

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Karlovarští hokejisté sice prohrávali na ledě Slavie už od patnácté vteřiny a pozadu byli i po první třetině, v průběhu zápasu ale dokázali vývoj otočit. O branky Energie se postarali Jekabs Redlihs, Radim Bičánek, David Hruška a Václav Skuhravý. Olomouc porazila doma Liberec 3:2, náskok tedy zůstává sedmibodový.
Tipsport extraliga, OUT2, ne 8.3.2015
Slavia
Karlovy Vary
2:4
2:1, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 1. Vlasák (Bednář, Pletka), 15. Tomica (Čermák, Valach) – 8. Redlihs (Zadražil), 39. Bičánek (D. Hruška, Balán), 46. D. Hruška (Balán, Vachovec), 52. Skuhravý (Bičánek, Šmach). Rozhodčí: Hodek, Souček – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5, navíc Duda (KVA) a Štich (SLA) 10 min. a Duda (KVA) 20 min. Využití: 0:2. Diváci: 1120. Střely na branku: 26:25. Zblokované střely: 11:18. Hity: 12:14. Vhazování: 40:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
Slavia: Svoboda – Šenkeřík, Valach, Štich, Šulc, Kolařík, Knot, Novák, Růžička – Pletka, Vlasák, Bednář – Holec, T. Doležal, Stránský – Tomica, Sklenář, Čermák – Veselý, Andres
Karlovy Vary: Závorka – Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček, Dvořák – D. Hruška, Balán, Vachovec – Bartek, Zadražil, Duda – V. Tomeček, Skuhravý, Micka – Koblasa, Kverka, Gorčík

Komentář k utkání

Vlasák s Bednářem, kteří pro úvodní duel play-out dostali volno, o sobě dali důrazně vědět hned na začátku klání s Energií. Sešívaní se díky brance Tomáše Vlasáka, jenž skóroval už po patnácti sekundách hry, dostali do bleskového vedení. Velký podíl na gólu, který hosty z lázeňského města pořádně zaskočil, měl zpoza branky nahrávající Bednář. Energetici se několik následujících minut museli pouze bránit.

Sešívané obraně poprvé zatrnulo paradoxně ve vlastní přesilovce, kdy chybnou rozehrávku zachytil Vachovec. Jeho střelu z dobré pozice ale Svoboda zlikvidoval. I slávistický gólman však ještě v první periodě kapituloval. Jekabs Redlihs nahodil na branku z téměř nulového úhlu a kotouč s velkým štěstím skončil v síti. Smolný gól ovšem domácí nepoložil. Parta borců v červenobílých dresech měla dále více ze hry a záhy se znovu dostala do vedení. Miloslav Čermák s Markem Tomicou se dostali do přečíslení, které druhý jmenovaný zakončil parádní kličkou do bekhendu.

Po první siréně se tempo hry lehce zpomalilo. Diváci se během pěti minut nedočkali v podstatě jediné větší šance, přestože si oba celky zahrály v přesilové hře. Sešívaní si při své početní výhodně vytvořili alespoň menší tlak, do zakončení se však dostali až po návratu vyloučeného hráče. Nicméně úspěch neslavila střela z mezikruží v podání Stránského ani Doležala. Skóre mohl změnit na druhé straně Micka, jenž ale ve velké šanci z bezprostřední blízkosti vůbec netrefil branku.

Jelikož Slavia nevyužila dlouhou přesilovku pěti proti třem, začali tlačit též hosté z Karlových Varů. Jejich snažení však pokaždé ztroskotalo na gólmanovi Svobodovi. Ten velkému náporu odolal a už to vypadalo, že oba týmy do kabin zamíří opět za stavu 2:1 pro Slavii. S tím se ale rozhodně nechtěl smířit Radim Bičánek, který se v přesilovce trefil přesně do horního rohu.

Zkraje třetí třetiny se dokonce dokázala Energie dostat poprvé do vedení. Přihrávku zpoza branky před brankovištěm zpracoval David Hruška a v obrovské šanci se nemýlil. Premiérové vedení Energii nabudilo, a hosté se tak rázem stali aktivnějším celkem. Po teči Václava Skuhravého se navíc skóre měnilo znovu a s nadějemi na bodový zisk Slavie to vypadalo hodně bledě.

Závěr zápasu pouze okořenila výměna názorů mezi Štichem a Dudou. Přestože rukavice shodil pouze slávistický hráč, museli oba borci předčasně do kabin. To ovšem na výhře Energie už nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Utkání jsme začali dobře a dlouho jsme byli aktivnější. Snažili jsme se to zlomit na naši stranu, což se nám nepovedlo. Soupeř využil našich chyb a závěr odehrál velmi slušně. Nám už se výsledek nepovedlo nijak korigovat.

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Vstup do zápasu byl z naší strany slabší, už po patnácti sekundách jsme dostali gól. První třetinu jsme se tady rozkoukávali, Eden je oproti O2 areně úplně jiný. Zlomovým okamžikem byla nevyužitá přesilovka Slavie. Domácí mohli dát na 3:1, prakticky ale neohrozili bránu. To nás nastartovalo k obratu, který se nám ve třetí třetině povedl. Jsme za to moc rádi, jelikož ty body potřebujeme. Pro nás důležité vítězství.

Související články