HC Energie Karlovy Vary

Energie se v derby neprosadila, body má Plzeň

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Po úspěchu v Pardubicích, kde Energie zvítězila v utkání o takzvaných šest bodů, se doma postavila v západočeském derby plzeňské Škodě. Ta měla ale od začátku v poměrně vyrovnaném utkání více štěstí. Nakonec vstřelila v každé třetině jednu branku, a to jí k zisku tří bodů stačilo. Energie se netrefila ani jednou, a tak ani tentokrát nenašla na svého rivala recept.
Tipsport extraliga, 37. kolo, ne 8.1.2017
Karlovy Vary
Plzeň
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 2. Lev (Kracík, Moravčík), 33. Lev (Němeček), 53. P. Kadlec (Lev, Stach). Rozhodčí: Hodek, Hribik – Rozlílek, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 4206. Střely na branku: 33:27. Zblokované střely: 14:7. Hity: 12:7. Vhazování: 29:33.
Karlovy Vary: Honzík (Tadeáš Dvořák) – Sičák (A), Dujsík, Tomáš Dvořák, Benák, M. Rohan, Rýgl – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Gorčík – Mullane, Dušek, V. Tomeček – Kindl, Gríger, Flek – Davídek.
Plzeň: Machovský – Němeček, P. Kadlec (A), Moravčík, Čerešňák, Pulpán (A), D. Sklenička – D. Kubalík, Kratěna (C), T. Svoboda – Stach, Preisinger, Indrák – Lev, Kracík, Hrnka – Vondráček, Koreis, Kodýtek.

Komentář k utkání

Zápas měl od začátku parádní náboj a hráči nehodlali vypustit jediný souboj. O dost lépe ale začala v derby Plzeň, když se Energie přestala orientovat ve zmatku před vlastní brankou a Kracík jen chytře zpoza branky našel v mezikruží Jakuba Lva, který neměl problém rozvlnit síť střelou do protipohybu brankáře. Pak se ale hra vyrovnala. Hosté hráli s pukem lépe a na polovině soupeře se určitě drželi více.

Energie ale měla díky rychlým brejkům více slibných šancí. Ovšem ani jednomu hráči se vyrovnat nepodařilo. Prázdnou bránu například netrefil Sičák, Tomečkovi přeskočil puk v poslední chvíli hůl a neuspěli ani jiní. Do kabin tak proto odcházela přeci jen spokojenější Plzeň.

Tempo zápasu se ve druhém dějství ani trochu nesnížilo, z diváckého pohledu byl ale problém v tom, že měli oba týmy problém se přechodem do útočného pásma a s vytvářením šancí snad ještě větší. V tomto smyslu byla druhá perioda klidnější. Přesto ani tentokrát branka nechyběla. Nejprve v protiútoku Honzík fantastickým přesunem vychytal Kratěnu, ale poté už se přesnou střelou nad rameno domácího brankáře podruhé prosadil Jakub Lev.

Pak zajímavé chvíle dlouho chyběly. V závěru třetiny se ale oba celky osmělily a oba brankáři si ještě zachytali. Ani tvrdá rána Tomečka z mezikruží, ale ani atakování hattricku v podání Lva, který jen nastřelil tyč však brankou neskončily. Plzeň tak po druhé třetině vedla už o dvě branky.

Ve druhé třetině se hra hodně rozkouskovala a hrálo se výrazně opatrněji. Plzeň už se nikam zbytečně netlačila a spíše kontrolovala hru. Domácí ale většího prostoru využívat nedokázali, a to ani při početních výhodách. Působili velmi rozpačitě a nekompaktně. Naopak Plzni stačilo málo. Jen chvíle z přesilové a po střele Petra Kadlece od modré mohli hosté zdvihat ruce. Bylo v podstatě rozhodnuto. Energie se marně snažila s utkáním ještě něco udělat. Dále ale pokračovala bez větších šancí a nakonec se nedočkala ani čestného zásahu.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Nás mrzí, že jsme do toho zápasu nevstoupili úplně dobře, když jsme udělali chybu v našem obranném pásmu a dostali jsme hned gól. Rovněž i druhý gól střelou přes obránce byl zbytečný, ač jsme na to upozorňovali, že potřebujeme lépe pracovat s holí. Dostali jsme tedy gól na dva nula a potom již pro nás bylo strašně těžké zápas s Plzní otočit. Vždy nám chyběl kousíček k tomu, abychom ten gól dali, přesilovky také neměly takový účinek, abychom z toho něco mohli čekat. V poslední třetině Plzeň proměnila přesilovku a zápas se potom víceméně dohrával. Kluci se snažili, ale bohužel Plzeň hrála výborně a zaslouženě vyhrála.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): My jsme utkání zvládli velmi dobře. Jeli jsme sem s tím, že to určitě nebude jednoduché utkání z jednoho prostého důvodu, a to že jsme věděli, že se hraje prakticky o šest bodů. Poslední zápas hrály Vary s Pardubicemi velmi dobře a taky zaslouženě vyhrály. My jsme věděli, že Vary jsou bruslivý soupeř, že dohrává souboje. Chtěli jsme vstoupit dobře do utkání, což se nám podařilo vesměs v každé třetině, kdy jsme dali gól. Šance, které si Vary vytvořily, tak je Matěj pochytal a to bylo pro nás strašně důležitý. Bylo také důležitý, že jsme přežili i oslabení. Chtěl bych klukům poděkovat za dnešní výkon, který jsme zvládli. Jsme nesmírně rádi, že jsme tady vyhráli za tři body.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | so 7.1.2017

Potvrdí Energie venkovní body v derby?