HC Energie Karlovy Vary

Energie smetla i Rytíře a dál se drží vysoko

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 6:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Energie se v šestém kole WSM ligy potkala s tabulkovým sousedem, do KV Areny dorazilo po třech letech k soutěžnímu utkání Kladno. Domácí soupeři zpočátku pomalu odskakovali, ale Rytíři se vrátili do hry dvěma zásahy ve druhé třetině. To však donutilo Energii ještě přitlačit a nakonec si dokázala pro důležité tři body dojít. Kladno porazila 6:2, po dvou brankách vstřelili Ondřej Beránek a Petr Stloukal.
WSM Liga, 6. kolo, po 25.9.2017
Karlovy Vary
Kladno
6:2
1:0, 2:2, 3:0
Branky a nahrávky: 11. O. Beránek (Kohout, Sičák), 22. Stloukal (Kverka, Podlipnik), 38. Sičák (Gríger), 48. O. Beránek (Flek, T. Rachůnek), 54. Gríger (J. Tomeček, T. Rachůnek), 56. Stloukal – 26. Lorraine (J. Kloz), 37. Veber (Redlich, Kružík). Rozhodčí: Veselý, Dědek – Belko, Kokrment. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 25:26. Vhazování: 41:28. Zblokované střely: 6:7. Hity: 10:9. Diváci: 3222. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.
Karlovy Vary: Závorka – Krejčí, Sičák (A), M. Rohan (A), Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, Gríger, Flek – Harkabus, Kverka, Stloukal – Davídek, Skuhravý (C), Gorčík – O. Beránek, Tuominen, Kohout.
Kladno: Cikánek – Kehar, Lenďák, Štich, Veber, F. Matula, P. Hořava (A) – J. Strnad, R. Přikryl, Svedlund – Zikmund, T. Kaut, Lorraine – J. Kloz, Machač, D. Tůma (C) – Redlich, Kubík, Kružík.

Komentář k utkání

Od začátku se hrál oboustranně velmi aktivní hokej. Celky hrály hodně ofenzivně, ale v kombinaci to spíše vázlo, a tak se puk téměř vždy někde zašmodrchal a k zakončení se nikdo příliš nedostával. Domácím nepomohlo ani vyloučení Tomáše Kauta.

Později však o něco silnější domácí přeci jen první branku zápasu v podstatě z ničeho vykouzlili. Kladno ztratilo puk při brejku ve středním pásmu, Kohout jej pohotově dostal k Ondřeji Beránkovi, a ten už střelou z hranice útočného pásma konečně rozvlnil síť. Až na menší závěrečnou strkanici už však první dějství nic nenabídlo.

Ve druhé třetině se na další pohyb skóre tak dlouho nečekalo. Kverka dostal už ve druhé minutě puk před branku, kde už si s pomocí dorážky poradil Petr Stloukal. Dlouho však domácím dvoubrankový náskok nevydržel. Kladno se prosadilo hned při své první početní výhodě. Rytíři se dobře rozprostřeli po útočné třetině a krátkou kombinaci svižnou střelou z první přesně zakončoval Johan Lorraine.

Dál se však hrál dosti vyrovnaný hokej a šancí na obou stranách postupně přibývalo. Co se branek ale týče, následovala krátká odmlka. S blížícím se závěrem třetiny však domácí hráči chybně zakryli výhled svému brankáři a celý blok soupeřů už jen snadno od modré prostřelil Václav Veber. Domácí ale nešli velmi rychlou odpověď. Až k mezikruží si sjel pro přihrávku obránce Vladimír Sičák, a když jí dostal, přesně věděl, co s pukem. Cikánkovi nedal šanci.

Domácí byli v úvodu třetí třetiny velmi aktivní a nebezpeční, a to dokonce i v oslabení, když měli příležitost. Největší šanci měl asi Jakub Flek, který ujel všem, ale už nepřekonal Cikánka. Energie tlačila téměř nonstop, a když jí sudí nabídl početní výhodu, nezaváhala. Rachůnek poslal puk před Cikánka, kde už měl Ondřej Beránek na zadní tyči dost času na přesné zakončení.

Od té doby už bylo v podstatě rozhodnuto. Domácí dál hráli svou hru a Kladno moc šancí nemělo. Zhruba šest minut před koncem navíc ještě zvýšil Dávid Gríger a chvíli po něm se podruhé prosadil po Beránkovi také Petr Stloukal, který nejprve vystihl pohyb soupeře, obral jej o puk, a následně s ním rozvlnil síť. To už byl ale poslední gólový zářez dne. Energie tak porazila Rytíře po dobré třetí třetině 6:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Utkání se nám dnes hodnotí dobře. Viděli jsme z obou stran hodně kvalitní utkání s výbornými výkony od obou mužstev a před výbornými fanoušky, kteří nás dnes zase parádně povzbuzovali celý zápas. Jsme hrozně rádi, že přišli v takovémhle počtu. Myslím si, že viděli spoustu pěkných gólů. Pro nás je velmi cenné, že jsme si utkání dokázali vzít zpátky, i když soupeř vyrovnal na 2:2. Takticky jsme výborně zvládli třetí třetinu, hráči plnili, co jsme si řekli, a hráli jsme dobře z obrany. Počkali jsme si na šance a potom jsme je proměnili. Jsme rádi, že se nám v poslední době daří v koncovce a že chodíme do předbrankových prostorů. Dnes to bylo zkrátka utkání se vším všudy a myslím si, že se muselo divákům líbit.

Pavel Patera (Rytíři Kladno): Nám se první dvě třetiny moc líbily, hrál se velmi dobrý hokej. Kluky musíme pochválit za to, že se za stavu 0:2 dostali zpět do utkání a srovnali na 2:2. Pak tam byla čistě prohraná bule a gól na 3:2, který byl samozřejmě hodně důležitý. Vary nás potom hodně předčily ve střelbě, všechny naše akce končily v rohu, zatímco akce Varů končily před bránou. V tom byl asi největší rozdíl. Když jsme dostali gól na 4:2 po krásné kombinaci v přesilovce, tak pak už byly Vary živější. My už byli hlavami dole a nedokázali jsme se podruhé dostat zpátky do zápasu.

Fotogalerie

Související články

A team HC Energie | ne 24.9.2017

Karlovarskou formu prověří silné Kladno