HC Energie Karlovy Vary

Energie znovu inkasovala šestku, z Litvínova se vrací bez bodů

V Litvínově bylo utkání napínavé do samotného konce. Ač se nejprve zdálo, že Energie bude sahat po bodech, ve třetí třetině se zápas kompletně přetočil na stranu domácích, kteří si tak nechávají plný bodový zisk na své půdě.
Tipsport extraliga, 48. kolo, ne 23.2.2020, Zimní stadion Ivana Hlinky
Litvínov
Karlovy Vary
6:4
1:2, 2:0, 3:2
Branky a nahrávky: 2. Pospíšil (F. Lukeš), 32. Gerhát (M. Hanzl), 32. Trávníček (Jurčík, Válek), 47. V. Hübl (F. Lukeš, Kudla), 53. V. Hübl (Pospíšil, Gerhát), 56. Kudla (V. Hübl, Mahbod) – 14. T. Mikúš, 19. Stříteský (T. Rachůnek), 48. Kohout (Eminger, T. Mikúš), 50. Černoch (V. Polák, Koblasa)
Rozhodčí: Jeřábek, Bejček - Komárek, Špringl
vyloučení2:4
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku37:26
zblokované střely11:13
hity9:5
vhazování32:44
Litvínov: Janus – J. Říha, Moravčík, Štich, Ščotka (A), Kudla, Baránek, L. Doudera – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Hedberg, Gerhát, Válek – Helt, Jurčík, Trávníček.
Karlovy Vary: Bednář – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (C), Gríger, Flek – V. Polák (A), Černoch, Koblasa – Kohout, T. Mikúš, O. Beránek – Šafář, Vildumetz, Šik.

Komentář k utkání

Skóre otevřela ve druhé minutě Verva, když Lukeš našel na levém kruhu volného Tomáše Pospíšila, který propálil všechno, včetně Jana Bednáře. Ve vlastním oslabení se o dvě minuty později pokoušel střelecky uspět Mikúš, jenomže v samostatném úniku nedokázal na konci akce řádně zakončit. V polovině první periody po chybě domácích se kotouče zmocnil Martin Kohout, který pospíchal před Januse, ovšem Ščotka obranným zákrokem zastavil šanci hostujícího útočníka. Ve 14. minutě bylo vyrovnáno. Po chybě Litvínova se přímo před Janusem zjevil Tomáš Mikúš, který poslal puk do domácí klece. Tři minuty před koncem prvního dějství se Verva pokoušela navýšit skóre, do šance se pustil znovu Tomáš Pospíšil z levé strany, jenomže maskovaný muž v karlovarské bráně zlikvidoval šanci domácích. V 19. minutě se v přesilové hře napřáhl od modré čáry Matěj Stříteský a Karlovy Vary si jednobrankové vedení udržely do konce třetiny.

Karlovarští si ve druhé periodě chvilku vyskakovali, nakonec to byl ale Litvínov, který si vybojoval první větší šanci v prostřední části. Kudla si sjel až před brankáře hostí a vystřelit, fanoušci Litvínova se už téměř radovali z gólu, jenomže pohotový Jan Bednář kotouč zastavil. Následně se Tomáš Mikúš natlačil před Januse, zakončit ale nedokázal, k puku se však dostal Vojtěch Polák, který propasíroval černý nesmysl za domácího gólmana, jenže poté přes něj přepadl. Verdikt sudích zněl tedy ve prospěch Litvínova a branka energetiků nebyla uznána, ač si Karlovarští vybrali trenérskou výzvu, rozhodnutí pruhovaných mužů se nezměnilo. Ve 32. minutě se ocitl Hanzl tváří tvář Bednářovi, místo střely zvolil nahrávku na svého kolegu Františka Gerháta, který se trefil do prázdné hostující brány. Velice rychle odskočili domácí do jednobrankového vedení. O pouhých 51 vteřin později se totiž Litvínov znovu prosadil. Jurčík našel najíždějícího Michala Trávníčka a ten svižnou střelou poslal Vervu do vedení.

Poslední dvacetiminutovku zahájili domácí přesilovou hrou, když na lavici hříchů usedl Koblasa. V početní převaze se snažil uspět Moravčík, ale karlovarský gólman zastavil střelu domácích. Ve 47. minutě se ukázala zkušenost litvínovského celku. Lukeš uvolnil Viktora Hübla, který si tak vybojoval samostatný únik a střelou z bekhendu prostřelit Jana Bednáře mezi betony. Po inkasované brance ale převzali otěže Karlovarští. Martin Kohout se napřáhl v mezikruží, Janus chtěl vytěsnit puk betonem, jenomže kotouče se odrazil od jeho nohy až za brankovou čáru. Vyrovnávací branku poté přidal Jiří Černoch, který ránou zblízka nedal domácímu brankáři žádnou šanci. V 53. minutě v přesilové hře Vervy čtyři na tři se trefil Viktor Hübl z pravého kruhu. Necelých pět minut před koncem zápasu se před Bednářem zjevil Patrick Kudla, který vykoupal hostujícího gólmana. V závěru se Karlovy Vary pokoušely uspět se šesti bruslaři v poli, ale dvougolové manko se karlovarským hokejistům nepodařilo dotáhnout. Již po třetí v řadě tak Energie inkasovala šest branek a zůstává bez bodů.

Ohlasy trenérů

Jindřich Kotrla (HC Verva Litvínov): „První třetina byla velmi špatná. Sice jsme vedli 1:0, ale poté nás soupeř přehrál. Do druhé třetiny jsme stáhli hru na tři lajny, aby se kluci dostali do tempa. Soupeře jsme dostali pod tlak a otočili jsme výsledek. Nemělo by se nám doma stávat, že ze stavu 4:2 soupeř vyrovná na 4:4.“

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Nechali jsme na ledě všechno. Bohužel, od začátku se utkání nevyvíjelo v naší režii, ale dokázali jsme otočit na 2:1. Měli jsme poté i dost příležitostí. Bohužel jsme dostali dva laciné góly a dvěma zbytečnými vyloučeními jsme darovali domácím výhru.“

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 23.2.2020

Tomáš Mikúš: V pátek do toho dupneme!