HC Energie Karlovy Vary

Energetiky trápí koncovka, Vítkovicím vstřelili jen jednu branku

Karlovarští hokejisté nezačali sérii domácích utkání ideálně. Vítkovice díky solidnímu výkonu v obraně dokázaly až na jednu akci zastavit veškeré ofenzivní snažení domácích a na opačné straně skórovaly čtyřikrát. Na východ Čech tak míří tři body.
Tipsport extraliga, 34. kolo, ne 10.1.2021, KV Arena
Karlovy Vary
Vítkovice
1:4
0:2, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 50. D. Kaše (M. Rohan, Flek) – 11. J. Mikyska, 18. Dočekal (Werbik, Fridrich), 40. L. Krenželok (Lakatoš), 48. M. Kalus (Mallet).
Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Brejcha, Gerát
vyloučení5:6
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku28:33
zblokované střely17:24
hity7:10
vhazování33:29
Karlovy Vary: F. Novotný – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, D. Kaše, Flek – Lauko, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Hladonik, Skuhravý, Vondráček
Vítkovice: Dolejš – Pyrochta, R. Polák, Gewiese, Galvinš, Koch, L. Kovář, R. Černý – Svačina, Hruška, Lakatoš – L. Krenželok, Dej, Schleiss – Mallet, J. Mikyska, M. Kalus – Fridrich, Werbik, Dočekal.

Komentář k utkání

Do první třetiny nenaskočily týmy v úplně rychlém tempu. První větší šance přišla až po čtyřech minutách hry, když Geweis zahrozil před karlovarskou brankou, s jeho šancí si ale Novotný poradil. Hráči se postupně rozkoukali a útočných akcí začalo přibývat. Flek se dostal v deváté minutě do úniku, svou střelou ale Dolejše nepřekonal. Po necelých dvou minutách se podařilo otevřít skóre zápasu Josefu Mikyskovi, ten díky chybě energetiků dojel s kotoučem až do útočného pásma a zpoza kruhů propálil Novotného. Domácí po nepříjemném dohrání Jiřího Černocha dostali šanci v podobě přesilovky, tu ale proměnit nedokázali. Tři minuty před první sirénou se Vítkovice radovaly podruhé. Nicolas Werbik nabil Martinu Dočekalovi, který zblízka propašoval puk mezi betony karlovarského gólmana.

Druhá perioda byla podstatně rychlejší a štědřejší na šance. V sedmadvacáté minutě se radovali znovu hosté poté, co Koch nahodil kotouč na bránu. Před karlovarskou klecí vznikla solidní tlačenice, při které dokázali vítkovičtí hokejisté protlačit puk do branky. Sudí ale situaci konzultovali s videorozhodčím, který gól nakonec neuznal z důvodu posunutí kotouče do brány rukou. Obě mužstva se pak prostřídala v přesilovkách, z nichž ale ani jeden z týmů branku nevytěžil. Ve 37. minutě mohl snížit Kohout, který dorážel volný puk před bránou, Dolejš ale jeho snažení zastavil. Minutu před koncem druhé dvacetiminutovky šla Energie do tří. Pětadvacet sekund před koncem se hosté radovali ze třetího gólu. Lukáš Krenželok tečoval před bránou Lakatošovo nahození přímo za Novotného záda.

Energie chtěla v posledním dějství zvrátit nepříznivý stav, tlačila se před bránu, v útočném pásmu se ji ale nedařilo držet a vytvářet tlak. Po několika zmařených šancích slavily znovu Vítkovice. Ve 47. minutě se trefil v předbrankovém prostoru Marek Kalus, toho našel zpoza brány Alexandre Mallet. O dvě minuty později vykřesal pro energetiky jiskřičku naděje David Kaše. Ten si počkal na odražený kotouč a z pravého kruhu jej nasměroval za Dolejšova záda. Domácí povzbuzeni kontaktním gólem najížděli do útočného pásma a snažili se kombinovat. Ridera ale tyto útoky skvěle zvládala, a i díky této parádní práci v defenzivě zvládli přestát i oslabení tři na pět ke konci třetiny. Karlovarští tam sice měli několik slibných příležitostí, ani jednu ale v gól nepřetavili a připisují si další prohru.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Vítkovice na nás vletěly. My jsme přestáli ten jejich úvodní tlak a měli jsme tam několik šancí. Soupeře jsme pak ale nechali odskočit o dvě branky. Oni nás pak díky skvělé obraně nepouštěli do žádných větších příležitostí. My jsme dnes nehráli to co jsme chtěli, nedostali jsme se k tomu našemu hokeji. Byli jsme všude pozdě, nedohrávali jsme souboje. Třetí gól byl myslím rozhodující. Byť snaha našich hráčů trvala do konce, tak Vítkovice byly dnes lepším týmem a zaslouženě vyhrály.

Radek Philipp (HC Vítkovice Ridera): Bylo to velice těžké utkání, které jsme zvládli díky skvělému výkonu mužstva, podpořeného gólmanem. Děkujeme klukům za to, jak zvládli dnešní zápas. Jinak bych řekl, že jsme měli výborný vstup do utkání. Byli jsme silnější v soubojích. Ve druhé třetině nám pomohla i přesilovka. Ve třetí třetině až na jednu střelu nás podržel gólman. S výkonem jsme spokojeni a domů odjíždíme šťastní.

Fotogalerie

Související články