HC Energie Karlovy Vary

Dvougólový Černoch zařídil Energii bod z Litvínova

Karlovarští hokejisté po těžké porážce proti Českým Budějovicím bodovali na ledě podkrušnohorského rivala. Proti chemikům sice prohrávali 0:2, jenže díky dvěma trefám útočníka Jiřího Černocha vyrovnali skóre. Utkání nakonec dospělo až do prodloužení, v němž o bonusovém bodu pro Vervu rozhodl Richard Jarůšek.
Tipsport extraliga, 44. kolo, ne 7.2.2021
Litvínov
Karlovy Vary
3:2p
1:0, 1:1, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 15. Jarůšek (M. Hanzl, Štich), 24. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 62. Jarůšek (P. Zdráhal, Ščotka) – 36. Černoch (Koblasa, Plutnar), 52. Černoch (Šenkeřík, Flek).
Rozhodčí: Horák, Pražák – Ondráček, Špůr
vyloučení2:3
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku39:30
zblokované střely17:12
hity14:6
vhazování29:32
Litvínov: Godla – Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich (A), Irving, Ščotka, Zeman – Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Zygmunt – Jarůšek, Hanzl (A), Zdráhal – Helt, Žejdl, Stehlík.
Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, Mikyska, Zábranský, Pulpán (A), Kowalczyk – Koblasa, Černoch, Flek – Beránek, Hladonik, Kohout – Mikúš, Skuhravý (C), Vondráček (A) – Redlich, Vildumetz, Osmík.

Komentář k utkání

Poslední konfrontace Karlových Varů s Litvínovem v letošní sezoně. První vyloženě gólovou příležitost měl na začátku deváté minuty polský forvard Pawel Zygmunt, jenž se zjevil naprosto nehlídaný před poloprázdnou karlovarskou svatyní. V této situaci zazářil Petr Šenkeřík, když svému protihráči znemožnil skórovat. Nakonec to byli domácí, kteří se zasloužili o otevření skóre zápasu. V čase 14:03 zužitkoval skvělý Hanzlův pas Richard Jarůšek, jehož střelu z levé strany Novotný nezachytil. Energetici měli dvě velké příležitosti na vyrovnání skóre. Nejprve jen centimetry dělily Tomáše Mikúše od gólové radosti. Vůbec největší příležitost měl ale na holi Tomáš Vondráček. Produktivní bojovník se dostal do samotného úniku, nicméně bekhendový blafák Godlu neoklamal.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
JiříČernoch
útočník
G 2
A 0
+/- +1
TM 0

Také ve druhé třetině se uvedli domácí gólem. Po ose Balinskis – Hübl - Jan Ščotka se puk dostal až za záda bezmocného Novotného. Zasadit další ránu Karlovarským mohl o pět minut později Patrik Zráhal, kterého však hostující gólman perfektně vybruslil. Naopak jako další se trefili svěřenci Martina Pešouta. Koblasa se za bránou skvěle zorientoval a následně předal puk najetému Jiřímu Černochovi, který se z dobré pozice nemýlil a snížil na rozdíl jediné branky. Vyrovnání měl ještě před koncem druhé periody na holi Petr Šenkeřík, avšak jeho pokus zlikvidoval slovenský brankář Godla.

Litvínovští mohli pokračovat v trendu tohoto utkání a udeřit jako první i ve třetím dějství, jenže střelu Filipa Helta v situaci dvou proti jednomu zastavila branková konstrukce. S velkými šancemi se roztrhl pytel, jednu takovou nevyužil ve 48. minutě Koblasa. V čase 50:10 se řítil sám na litvínovského brankáře Petr Šenkeřík, jenže toho podrazil Denis Godla, který tak nabídl Energii přesilovou hru. Nepříliš úspěšnou disciplínu ale tentokrát Karlovy Vary zvládly, Šenkeříkovo nahození tečoval Jiří Černoch, který tak skóroval podruhé v utkání. Podkrušnohorské derby pokojně mohlo skončit už v základní hrací době, dalšími příležitostmi pohrdli hostující Koblasa a domácí Stehlík. O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení.

Bitva o bonusový bod do tabulky neměla dlouhého trvání. Po devětasedmdesáti vteřinách se v mezikruží zjevil nikým nehlídaný Richard Jarůšek, jenž střelou k vzdálenější tyči ukončil zápas.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (HC Verva Litvínov): „Dobrý zápas z obou stran, mělo to tempo. Měli jsme dobrý začátek a první polovinu zápasu, vedli jsme 2:0 a měli jsme tam ještě další šance. Soupeř byl velmi nebezpečný, hrozil z protiútoků, chodil do brejkových situací. V závěru nás trochu vytlačil. Myslím si, že ta remíza je spravedlivá. Extra bod je pro nás důležitý jak směrem do tabulky, tak směrem do play-off. Jsme rádi, že jsme přerušili sérii dvou porážek za sebou a máme důležité vítězství.“

Tomáš Mariška (HC Energie): „Viděli jsme kvalitní vyrovnané utkání, do kterého jsme nevstoupili špatně, ale udělali jsme dvě chyby v obraně a domácí nás z jedné potrestali. Od začátku jsme tak tahali trochu za kratší konec. Myslím ale, že jak na šance, tak herně bylo to utkání vyrovnané. Domácí si poté pomohli přesilovou hrou. My jsme i tak pokračovali v trpělivém výkonu a dokázali jsme se do zápasu vrátit, vstřelili jsme kontaktní branku a pomohli jsme si přesilovou hrou. Škoda, že jsme ještě ze závěrečného tlaku nedokázali přidat ještě jednu branku. Mrzí nás akorát to, že jsme podruhé proti Litvínovu nezvládli prodloužení. Ten extra bod je to jediné, co nám na tom výkonu chybí. Myslím ale, že jsme podali kvalitní týmový výkon, hráči odpracovali, co mohli.“

Související články