HC Energie Karlovy Vary

Gríger o fotbale: Výborný zápas, ostudu jsme neudělali

Povzbuzeni úvodní výhrou v Krásně zamířili energetici ve čtvrtek do Chebu, kde uhráli s účastníkem krajského přeboru cennou remízu. „Myslím si, že to nebylo vůbec špatné, neuřízli jsme si ostudu,“ hlásil spokojeně slovenský forvard Dávid Gríger po výsledku 4:4 s Hvězdou.

Ačkoliv hokejový útočník, na fotbalovém pažitu zastal Dávid Gríger roli defenzivního záložníka. Proti Hvězdě Cheb sice neskóroval, s výsledkem byl, stejně jako jeho spoluhráči, spokojen.

Pro energetiky šlo již o druhý fotbalový zápas v přípravě na následující hokejovou sezónu. „Jde především o to, že si zaběháme. V rámci přípravy je to výborné zpestření, nejsme jen v posilovně. Člověka to i pak více baví, Jsou to super akce, chodí hodně lidí a rád se takových akcí zúčastním," shrnul.

Přestože se jednalo o přátelský zápas, kdy se často hraje tzv. "na žízeň“, ani jeden z energetiků nepodlehl pokušení dát si o přestávce třeba pivko nebo propečenou klobásu. „Dal jsem si jen vodu, protože hodně trénuji a nemohu si dovolit takové ,prasárny'," konstatoval s úsměvem třiadvacetiletý útočník.