HC Energie Karlovy Vary

Cíle mám vždy nejvyšší, burcuje Flek. Chce do play-off

V loňské sezoně patřil Jakub Flek k tahounům Energie na cestě zpět do extraligy, mezi tuzemskou elitou chce přidat další úspěch. „Nebudu říkat, že náš cíl je vyhnout se baráži. Chci hrát hokej, chci hrát dobrej hokej a chci útočit minimálně na play-off,“ burcuje rychlonohý štírek.
Buď u toho s námi! Permanentky na extraligu kupuj ONLINE
Jakube, ukončili jste letní přípravu na novou sezonu. Berete suchou část sezony jako to „nutné zlo“, nebo vás to i baví?

Mně letní příprava nikdy nevadí, protože i ve svém volném čase běhám a věnuji se těmto aktivitám. Samozřejmě, že některé věci mě baví a některé úplně ne, ale to k tomu patří. Cítím se dobře, i když jsem měl nějaké zdravotní potíže, ale během dovolené to dám dohromady.

Vnímáte kondiční stránku tak důležitou i proto, že jste loni odehráli přes 70 zápasů?

Ano, určitě. Tělo vždycky těží z toho, co přes léto a volno načerpá, takže to důležité určitě je.

V sestavě je hodně hráčů, co hráli extraligu ve Varech už před dvěma lety. Může tým těžit z nabytých zkušeností?

Věřím tomu, že ano. Přišli i noví kluci a doufám, že budou platní. Věřím tomu týmu, který minulý rok dokázal postoupit a že letos uděláme dobrý výsledek i v extralize.

Přes léto se podařilo udržet mužstvo pohromadě. Bude to pro vás velká výhoda?

Je super, že většina kluků zůstala. Myslím, že v tom by mohla spočívat naše síla, že o sobě na ledě budeme vědět a jsme na sebe s klukama zvyklí. Měli bychom z toho těžit.

Loni jste prožil z osobního hlediska parádní sezonu. Pocítil jste to i na zájmu konkurence?

Samozřejmě, že nějaký zájem byl, ale mám tady platnou smlouvu a i kdybych ji neměl, tak bych asi preferoval zůstat tady. S klukama jsme minulou sezonu udělali obrovský úspěch a nemám důvod někam odcházet.



Bodově i gólově jste loni zazářil, překonal jste si osobní maxima, byť „jen“ v první lize. Máte nějaké cíle do nové sezony?

Hlavní je, aby se dařilo týmu, o osobních statistikách to není. Samozřejmě mě to těší, že se nám tak dařilo, ale z velké části to byla práce kluků z lajny, Rachny, Baliho, Sígra, Krejči...Nebýt jich, tak to asi takhle nedopadlo. Chtěl bych podobné výkony předvádět i v extralize, aby se dařilo jak mně, tak i celému týmu a šlo to nahoru.

V 1. lize jste soupeře přehrávali, nejen vám osobně pomáhala velká rychlost. Může to fungovat i v extralize?

Myslím si, že v rychlosti mezi 1. ligou a extraligou zase takový rozdíl není. Doufám, že moje rychlost bude platit i dál, že nám to s klukama sedne tak jako minulý rok.

Před začátkem loňské sezony jste říkal, že máte jediný cíl, a to je vrátit se do extraligy. Jaké cíle budou do sezony nadcházející?
Já mám cíle vždycky nejvyšší a myslím si, že kluci to mají stejně. Nebudu říkat, že náš cíl je vyhnout se baráži, to v žádném případě. Chci hrát hokej, chci hrát dobrej hokej a chci útočit minimálně na play-off.

Na ledě patříte k emotivnějším hráčům. Budete podobně prožívat i derby zápasy například s Plzní nebo Litvínovem?

Prožívám každý zápas a je jedno, jestli to je Plzeň nebo Litvínov. Osobně nesnáším prohru nebo nějaký nezdar, i když někdy to v mém podání vypadá strašně, když tam ty emoce lítaj. Vím o tom, ale mě to svým způsobem nabudí a dostanu ze sebe takovou energii jako nikdy.

V Rusku aktuálně probíhá fotbalové Mistrovství světa. Sledujete ho? Komu fandíte?

Sleduju to hodně, máme s klukama i skupinu na WhatsAppu, kde se pro srandu sázíme mezi sebou, máme takovou tabulku a pořád si o tom píšeme. Můj favorit Portugalsko už vypadlo, ale teď by to mohlo vyjít Brazílii nebo Anglii. I když Brazílie...to, co tam v pondělí předvedl Neymar, tak to mi úplně znechutilo celej fotbal. Ale jo, fotbal hrát umí (úsměv).

Jak se těšíte na dovolenou?

Těším se hodně. V neděli odlétáme s přítelkyní pryč, takže už aby to bylo. Už si chci odpočinout a plácnout se někde u moře a udělat si pohodičku.