HC Energie Karlovy Vary

Filip Novák s Michalem Hoťkem míří na mistrovství světa juniorů v inline hokeji

Po úspěšném vystoupení Václava Skuhravého na domácím Mistrovství světa v hokejbale nad 35 let budou mít energetici další želízko v reprezentačním ohni. Obránce karlovarské juniorky Filip Novák a útočník Michal Hotěk jsou totiž v nominaci českého národního týmu na světový šampionát juniorů v inline hokeji, který se uskuteční od 14. července v italských městech Asiago a Roana.

Na stejném místě se Mistrovství světa juniorů uskutečnilo už před dvěma lety a z Itálie tehdy přivezli čeští junioři senzační zlato! Zopakovat cenný úspěch se s národním týmem kromě karlovarského obránce pokusí i Novákův bývalý týmový kolega Michal Hotěk, který aktuálně bojuje o místo v kádru Baníku Sokolov.

Novák, který v květnu oslavil 18. narozeniny, má s inline hokejem bohaté zkušenosti. V letošní sezoně nastupoval v extralize dospělých za celek IHC Roller Storm Praha, s národním týmem v loňském roce vybojoval na domácím evropském šampionátu v Boskovicích titul mistra Evropy.

Devatenáctiletý odchovanec přerovského hokeje a bývalý hráč karlovarské juniorky, Michal Hotěk je dnes již hráčem druholigového Sokolova. Byl však stejně jako Novák nominován na mistrovství světa

Odchovanec českobudějovického hokeje přišel do Karlových Varů po sezoně 2016/17, kterou strávil ve Švédsku. Na západě Čech se rychle vypracoval mezi obranné stálice staršího dorostu, v závěru sezony naskočil i ke čtyřem zápasům juniorské extraligy.

Rozpis utkání v základní skupině

14.7.2018 15:00  Švédsko – Česko
15.7.2018 18:00  Česko – Švýcarsko
16.7.2018 19:20  Francie – Česko
(všechna utkání se odehrají v Asiagu)