HC Energie Karlovy Vary

Dobrý zápas. Sedlo nám to, říká Gríger o svém útoku

Formace Beránek - Gríger - Kohout se v prvním přátelském zápase se Spartou předvedla na jedničku, její členové se postarali hned o tři ze čtyř gólů energetiků. O úvodní branku se postaral Dávid Gríger, autor celkem tří bodů.

Dávide, máte za sebou první utkání, jak se cítíte?
Nebylo to vůbec jednoduché. Cítil jsem, že mám těžké nohy a určitě jsem nebyl jediný. Myslím si, že jsme se s prvním zápasem poprali dobře. Akorát je škoda, že jsme nedotáhli výsledek do lepšího konce.

Všimli jste si zásadních nedostatků, které by mohly v extralize být velkou přítěží?
Je to teprve první zápas. Byli jsme na ledě asi pětkrát. Samozřejmě to ještě není optimální, ale od toho přípravná utkání jsou. Abychom si nacvičili a vyzkoušeli to, co chceme hrát v lize. Podle mého to byla na první zápas velmi dobrá a těžká zkouška, jelikož Sparta má dobrý tým. Určitě jsme chybovali, ale zítra si chyby rozebereme na videu, poučíme se z nich a do dalšího zápasu půjdeme s tím, aby jich bylo co nejméně.

Vaše formace spolu s Ondřejem Beránkem a Martinem Kohoutem se postarala rovnou o tři góly ze čtyř ...
Proti Spartě se dařilo nám, někdy jindy to padne zase jiným klukům. Takový je hokej. Utkání se Spartou naší formaci sedělo. Podařilo se nám vstřelit tři góly, ale určitě jsme také chybovali, ale nebylo to úplně zlé. Potřebujeme ve stejném duchu pokračovat i v dalších zápasech. Bojím se, že jsme si nastavili s kluky laťku příliš vysoko (smích).

S Martinem Kohoutem i s Ondřejem Beránkem jste hrál už v baráži. Jste rád, že máte právě tyto dva útočníky vedle sebe a nemusel jste si zvykat na někoho jiného?
Je pravda, že jsme spolu nastupovali už v baráži, ale je to v podstatě jedno. Známe se už dlouho. Ondra s Martinem jsou hodně brusliví, lítají po ledě. Vstřelili jsme tři branky, ale je škoda, že jsme neurvali lepší výsledek. Je to pořád začátek. Ve čtvrtek nás čeká další těžký soupeř, kterým je Plzeň, což bude další zkouška. Věřím, že utkání bude z naší strany o stupeň lepší.

Ve čtvrtek vás čeká duel s Plzní, těšíte se po roce na západočeské derby?
Proti Plzni jsou to speciální zápasy. Plno utkání jsem již proti nim odehrál. Jsou to zápasy, které mají úplně jiný náboj. Plzeň bude hodně bruslivá, jsou to šikovní hráči. Bude to podobný zápas jako se Spartou, velmi těžký a bruslivý. Budeme se muset vyvarovat chybám, protože mají výborné hokejisty, kteří umí i ty malé chybičky potrestat. Ale o tom je také hokej. Věřím, že budeme zase o kousek lepší než proti Spartě.

Čeká vás také turnaj v Bledu v rámci přípravy, co od něj očekáváte?
Seznámíme se s jiným stylem hokeje v zahraničí. Budeme mít nějaké srovnání s českým hokejem. Uvidíme, jak hokej vypadá v jiných krajinách. Je to ještě celkem daleko, soustředíme se na ty nejbližší dny. Ve středu nás čeká trénink a ve čtvrtek zase utkání s Plzní, na které se momentálně soustředíme. Chceme uhrát co nejlepší výsledek.

Jak se cítíte po fyzické stránce? Příliš času na regeneraci nemáte...
Nebylo to optimální. Je to hodně cítit v nohách. Letní příprava je náročná. Trénujeme dost, ale tak už to v přípravě chodí. Věřím, že každým dnem si budeme zvykat na tempo a všechno s tím spojené. Zápasy jsou ještě o trošku těžší oproti tréninku. Člověk při samotném utkání zapomene na únavu a bojuje za tým. Tak to má být. Věřím, že to brzy bude dobré.

Díky za rozhovor!