HC Energie Karlovy Vary

Půst končí, západočeské derby hlásí návrat!

Energetici odehrají ve čtvrtek teprve druhý přípravný duel a hned se bude jednat o vskutku pikantní střetnutí. Na karlovarský led přijede Plzeň a fanoušci tak budou mít po takřka roce a půl opět možnost vidět západočeské derby. Nenechte si to ujít, úvodní buly je na programu v 18:00. Na přípravný zápas se Spartou bylo zakoupeno nejvíc vstupenek za poslední 4 roky. Trumfneme to na zítřejším souboji proti Plzni?
Kde sledovat: Online přenos | Stories
Buď u toho s námi! Vstupenky na přípravu kupuj ONLINE

O soupeři

Pakliže bude chtít plzeňský celek předčít výsledek z předchozí extraligové sezony, nebude to mít vůbec snadné. Vždyť indiáni skončili základní část na prvním místě s úctyhodnými 107 body. Jejich cesta pak skončila v semifinále, kde Plzni vystavil stopku mistr z Brna. Soupiska přesto prošla částečnou obměnou, nikoliv kvůli velké nespokojenosti, nicméně loňská, celkem úspěšná sezona, vynesla hned třem hráčům smlouvu v prestižní NHL, dalšímu pak v KHL a na západě Čech museli hledat náhrady. Do Plzně zamířila mimo jiné i tři jména z druhé nejvyšší soutěže, jež uplynulý ročník nastupovala proti Energii. Matador Václav Nedorost, jeho spoluhráč Roman Vráblík a ex-slávistický brankář Dominik Frodl. Škoda má za sebou dvě přípravná klání, obě proti českobudějovickému Motoru a obě vítězná. Nejprve na domácím ledě poměrem 4:1, následně těsným výsledkem 3:2 na ledě soupeře. Budou energetici prvním týmem, který získá plzeňský skalp v přípravném období?

Změny v kádru

Příchody

Dominik Frodl (Slavia Praha)
Václav Nedorost (České Budějovice)
Vojtěch Němec (Kometa Brno)
Jan Eberle (Olomouc)
Roman Vráblík (České Budějovice)
Conor Allen (Wolfsburg)
Dmitrij Milčakov (Junosť Minsk)

Odchody

Miroslav Svoboda (Nashville)
Alexandr Hylák (neznámo)
Petr Kadlec (neznámo)
Jan Schleiss (Vítkovice)
Tomáš Mertl (Kunlun)
Tomáš Kubalík (Crimmitschau)
Matěj Chalupa (Hradec Králové, zkouška)
Tomáš Vracovský (Pardubice, zkouška)
David Sklenička (Montreal)
Michal Moravčík (Montreal)

O utkání s Tomášem Mariškou

„Stále platí, že se nepřipravujeme na konkrétního soupeře, konkrétní zápas, ale staráme se o sebe,“ říká Mariška. „Zajímá nás, jak se hráči s tou zátěží vypořádají, chceme je vidět v těžkých zápasech, pod tlakem a ve velkém zatížení“ pokračuje asistent trenéra. „Věřím, že navážeme na tu bojovnost a nasazení, které jsme měli v prvním domácím utkání, kde jsme měli dobrý pohyb a vytvářeli si větší množství šancí.“ Trenéři odhalují chyby, které během přípravného období budou chtít odstranit. „Musíme z šancemi lépe nakládat. Měli jsme sice hodně střel, nicméně jsme nedokázali řešit více šancí gólově. Zejména musíme zapracovat na naší defenzivní hře, nesmíme dělat zbytečné individuální chyby a musíme hrát lépe do obrany, ať už útočníci nebo obránci,“ uvědomuje si Mariška. „Trochu pozměníme sestavu, navíc chceme zapracovat hráče, kteří minulý zápas nehráli. Je to jeden z dalších kroků v naší přípravě,“ vysvětluje Pešoutův asistent. Atmosféru west derby pociťují hráči, nicméně stále se jedná jen o přípravu. „Derby to samozřejmě je, ale teď nás více zajímají individuální výkony a výkony celého mužstva, abychom sestavili ideální sestavu na 14. září.“