HC Energie Karlovy Vary

Sedmáci Energie vybojovali Karlovarský pohár


V sobotu 11. srpna odehráli mladí energetici turnaj na domácí půdě. V tréninkové hale se jim po roce podařilo obhájit loňské vítězství finálovou výhrou proti výběru Karlovarského kraje 9:7.

Domácí energetici zahájili turnaj zápasy s karlovarským VTM, kdy vybojovali dva ze čtyř bodů. Následovala dvojice zápasů kde proti sobě nastoupili Litoměřice a Bavarian Lions, v obou zápasech kraloval Stadion Litoměřice a bral tak plný počet bodů. Další utkání sehrála Energie s dosavadním lídrem turnaje Litoměřicemi, kde však domácí uhráli oba zápasy ve svůj prospěch a dostali se do čela tabulky. Následoval duel bavorských lvů a výběru Karlovarského kraje, kde vyhráli lvi dvakrát 3:2. Poté odehráli své poslední skupinové zápasy výběr Karlovarského kraje a Stadion Litoměřice, VTM po jedné výhře a remíze bralo 3 body a skončilo v tabulce druhé. V posledních utkáních rozdrtili energetici bavorské lvi a brali cenné čtyři body. V utkání o třetí místo přejely Litoměřice Bavarian Lions 7:0 vybojovali bronz. Ve finálové přestřelce nakonec zvítězila Energie nad VTM 9:7 a obhájila tak i loňské vítězství.

Herní systém

V základní skupině se hrálo 2x15 každý s každým, kde je jedna patnáctiminutovka počítána jako samostatný zápas. Za každou výhru jsou týmům přičteny 2 body a za remízu bod 1. Po odehrání všech zápasů a sečtení bodů sehrají týmy play-off (finále a utkání o 3.místo) 1x15 minut.

Výsledky

1. HC Energie Karlovy Vary 10 bodů
2. VTM Karlovarský Kraj 5 bodů
3. HC Stadion Litoměřice 5 bodů
4. Bavarian Lions 4 body