HC Energie Karlovy Vary

Velká pochvala bekům - hráli fantasticky, říká Novotný

Třicet jedna úspěšných zásahů, první nula v sezóně i účast v závěrečné potyčce, to je výsledek počínání karlovarského brankáře Filipa Novotného v utkání se Zlínem. Energetici si odtamtud odváží důležité tři body a připisují se své první letošní venkovní vítězství.

Energie splnila povinnost a zvítězila ve Zlíně, který je na začátku sezóny v krizi. Utkání to ale nebylo vůbec jednoduché. "Velmi těžký zápas, jako ostatně ve Zlíně vždy. V prvních pěti minutách mohli vést klidně oni. Naštěstí jsme ten úvod ubránili a následně udeřili. Velká pochvala bekům, kteří hráli fantasticky," chválí své spoluhráče brankářská jednička Energie.

Zároveň uznává, že klíčem k vítězství byl jeho úvod, respektive úvodní dějství. "Řekli jsme si, že musíme jít do vedení, ideálně vyhrát první třetinu. Ty nám totiž letos zatím moc nešly. Ve Zlíně se to podařilo, vytvořili jsme si dvoubrankové vedení a pak už se nám lépe dýchalo."

První venkovní zápas tak svěřenci trenéra Pešouta zvládli na výbornou. Před sebou ale mají ještě další tři. A s velice silnými soupeři. "Zítra máme den volna a pak už se budeme připravovat na další zápas. Pardubice, Třinec i Boleslav mají velmi silné kádry. My ale uděláme vše proto, abychom si nějaké body přivezli," pokračuje odhodlaně karlovarský fantom.

Ten si v utkání připsal jednatřicet úspěšných zákroků a vychytal první letošní nulu. "Zlín tam pár šancí měl, ale jak už jsem říkal, kluci to perfektně odmakali dozadu a mně tím ohromně pomohli. Čisté konto vždy potěší, ale hlavní jsou pro nás získané tři body do tabulky."

Karlovarský brankář se dostal těsně před koncem do konfliktu s domácím obráncem Žižkou. Následně se strhla hromadná mela, ve které byl nejaktivnější kapitán Energie. Jak k celé situaci došlo? "Přiznám se, že vůbec nevím. Žádná slovní výměna mezi námi neproběhla. Tomáš mě atakoval na hraně brankovište, já ten kontakt neustál a spadl. Následně jsem vstával a on do mě znovu najel. Nevím, co ho to popadlo. Možná frustrace z výsledku jeho týmu," nabízí svůj pohled na závěrečnou melu Novotný.

Podle karlovarského brankáře mohli mít na incident svůj vliv i diváci. "Oni tam celou třetinu de facto na hráče jen pískali, což nikoho moc nepovzbudí. Já tu frustraci i chápu, ale myslím si, že minutu před koncem za stavu tři nula je to zbytečné," dodává závěrem karlovarský muž s maskou.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 23.9.2021

Venkovní sérii načne Energie na ledě Zlína