HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek: Výhra nás stála hodně sil

Před několika dny se stal poprvé otcem, po dlouhé pauze se vrátil do extraligových zápasů ve velkém stylu. Tomáš Rachůnek aktuálně zažívá povedené životní období. Proti Olomouci byl na ledě hodně vidět a Energii pomohl k důležité výhře gólem a nahrávkou.

Tomáši, byl jste vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Vypadá to, že hrajete ve velké pohodě…
Sezona se nějak vyvíjí, je to hodně nahoru dolů. Momentálně se cítím dobře. Jsme rádi, že teď vyhráváme a pak se každému hráči hraje lépe.

Dnešní utkání opět nebylo moc klidné, zase se to zvrhlo v pěknou divočinu…
Bavíme se o tom prakticky celou sezonu. Hrajeme supr zápas, pak uděláme nějaké chyby, necháme se vyloučit. Olomouc má výborné hráče na přesilovku a umí ji využít. Nebylo to letos poprvé, kvůli takovým výpadkům jsme už letos ztratili minimálně deset bodů.

Bylo dlouhé oslabení klíčovým okamžikem? Do té doby jste Olomouc moc k ničemu nepustili…
Je to tak. Olomouc toho do té doby moc neměla a tou přesilovkou se dostali do hry. Jednou vystřelili od modré a dobře to tečovali, potom to dobře sehráli. Takhle bohužel nemůžeme hrát, pokud chceme hrát play-off a něco v něm dokázat. Musíme být disciplinovanější.

Páteční derby bylo hodně fyzické náročné, dnes opět podobný zápas. Jak jste na tom byli se silami?
Myslím, že po Plzni to bylo v pohodě, Odpočinuli jsme si, dobře jsme potrénovali. Máme mladší, bruslivější tým, takže to pro nás není úplně problém. Samozřejmě zápas s Plzní byl trochu jiný než ten dnešní. Plzeň má bruslivější mužstvo než Olomouc, ta je spíš silovější. Moc se to porovnávat nedá. Dnes nás to stálo hodně sil. Mají velké, silné hráče.

Olomouc je hodně pověstná tím, že hrají v pevném obranném bloku. Jak těžké bylo se přes něj, hlavně ve třetí třetině, dostat?
Myslím, že většina týmů, když brání výsledek, to tak má, nám se to dnes naštěstí podařilo otočit. Samozřejmě to bylo těžké, protože Olomouc je velice poctivý a disciplinovaný tým. Mají velice zkušené obránce. Naštěstí jsme se přes ně dokázali prosadit.

Jak se nyní připravujete na zápasy? Dlouho jste nehráli… Je to těžké. Třeba do Boleslavi už jsme vyjeli a otočili nás na cestě. Sparta nám odřekla utkání ráno v den zápasu. Vždycky je lepší když víte a chystáte se na zápas. Někde vzadu v podvědomí to můžete mít, že se třeba hrát nemusí. Byli bychom raději, kdyby se hrálo a doufám, že teď se to dá do normálu.

Související články

A team HC Energie | po 24.1.2022

Havlín: Zlomený nos? Nasadím košík a hraju