HC Energie Karlovy Vary

EHL: Energetici ve formě! Od 15 hodin zahájí play-off proti Zlínu

Karlovarští gameři za sebou mají základní části, a to velice úspěšnou. Povedeným závěrem, kdy vyhráli šest duelů v řadě, se vyhoupli až na šesté místo tabulky. Play-off pro ně začne již v sobotu, kdy se v předkole hraném v brněnském Radegast Sport Pubu utkají se Zlínem.

Základní část ENYAQ hokejové ligy je minulostí. Suverénním způsobem ji ovládli gameři Pardubic, kteří vyhráli všech čtrnáct duelů. Energetici po nepříliš povedeném úvodu nabrali ve druhé polovině sezony parádní formu a zvítězili šestkrát za sebou. Díky tomu se vyhoupli díky lepšímu skóre se ziskem 24 bodů na šestou příčku tabulky.

„Letošní základní část byla takové dejá vu té sezony předchozí. Začátek soutěže jsme měli těžký, ale urvali jsme povinné body, následně jsme třikrát těsně prohráli s Libercem, Hradcem a Brnem 2:3. Naštěstí jsme v druhé půlce sezony ukázali naší sílu, porazili jsme silné týmy a dostali se na pěknou šestou pozici. Určitě panuje spokojenost, zase na druhou stranu je trošku škoda těch smolných proher, jelikož jsme mohli mít přímý postup ze čtvrtého místa, měli jsme na to. Zároveň ale víme, že jsme mohli skončit na nižší příčce, takže jsme za postup do předkola rádi,“ hodnotí právě skončenou základní část kapitán týmu Jakub „Kubin“ Černo.

SLEDUJ PLAY-OFF ŽIVĚ

Ten už se nyní se svými parťáky Almonem, Pepikem a Shebbym soustředí na play-off, které startuje již dnes, s ovladači bude bojovat právě zmíněná trojice. Vítězná sestava z posledních zápasů se totiž nemění.

„Do play-off zároveň vstupujeme s velkou formou, kde si držíme bilanci šesti výher v řadě. Kluci jsou ve formě, takže je jasné, že play-off odehrají hlavně oni vzhledem k mé formě,“ má jasno o sestavě pro začátek vyřazovacích bojů Kubin.

Předkolo play-off se odehraje formou offline kola v brněnském Radegast Sport Pubu, energetici se v něm utkají se Zlínem. „V předkole nás čeká Zlín, který jsme sice v lize porazili, ale rozhodně je nesmíme podcenit, jelikož mají zkušené hráče. Bude to tuhý boj, ale věříme, že tomu půjdeme naproti a vybojujeme si postup do další fáze,“ doufá v postup mezi nejlepší osmičku kapitán týmu. A závěrem má i vzkaz pro všechny fanoušky Energie a esportu.

„Přijďte kluky podpořit od 15:00 na stream, určitě uvidíte atraktivní podívanou, jelikož play-off je úplně jiná soutěž. Držte nám palce!“