HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Kulich zpět na ledě. Čisté konto pro Bednáře

Fanoušky Rochester Americans potěšil návrat Jiřího Kulicha. Matteo Kočí byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Mezi hvězdami byli také Dominik Rymon a Adam Csabi. První hvězdou byl vyhlášen Jan Bednář, který si vychytal druhé čisté konto v profesionální kariéře. Do druhého obranného páru se přesunul Filip Krajčík a téměř čtyřicet střel zastavil Adam Dybal. Když to shrneme, tak naše naděje o sobě v zámoří opět dávaly vědět.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Poté co chyběl v předchozích pěti zápasech, naskočil Jiří Kulich do posledního únorového duelu, kdy se Amerks utkali s týmem Syracuse Crunch. Jiří asistoval svému parťákovi Isaku Rosenovi u prvního gólu utkání. Amerks vstoupili do zápasu velmi dobře a ve dvacáté třetí minutě vedli 2:0. Ve zbývajícím čase se však trefovali pouze soupeři a ti si tak nakonec nechali všechny body, když své hostitele téměř dvojnásobně přestříleli. Předchozí prohru Amerks ve druhém utkání minulého týdne oplatili týmu Belleville Senators. Do třicáté čtvrté minuty stihli skórovat čtyřikrát. Jiří Kulich připravil pro Lukáše Rouska třetí gól. Jiří Smejkal tentokrát v dresu Belleville Senators nebodoval.

Přesně stejným výsledkem, co se týče počtu gólů, skončil i druhý vzájemný zápas. Jenomže tentokrát výhru 4:1 slavili Senators. V tomto duelu ani jeden z českých hokejistů nebodoval. Jiří Kulich má po třiceti osmi zápasech na kontě dvacet devět bodů a je na čtvrtém místě týmového bodování. Se sedmnácti góly je nejlepším střelcem týmu. Tým Rochester Americans je s padesáti osmi body na čtvrtém místě Severní divize a na třetí místo ztrácí tři body.

28. února 2024

Rochester Americans - Syracuse Crunch 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Jiří Kulich 0+1, 2 střely na branku

1. března 2024

Belleville Senators - Rochester Americans 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Jiří Kulich 0+1, 5 střel na branku

2. března 2024

Belleville Senators - Rochester Americans 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Jiří Kulich 1 střela na branku

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

Všechny tři zápasy minulého týdne odehráli Blazers na domácím ledě a své fanoušky potěšili dvěma výhrami. Matteo Kočí ve všech duelech naskočil s Vojtěchem Vochvestem ve druhém obranném páru. Poprvé Blazers vyhráli hned v prvním utkání s celkem Spokane Chiefs, v němž svým soupeřům povolili pouze dva góly. Shodou okolností první a poslední v utkání. Autorem prvního gólu Spokane Chiefs byl Lukáš Král, který do WHL přišel z Mountfieldu HK. Matteo Kočí si připsal šest střel. V duelu s týmem Seattle Thunderbirds vedli Blazers po první třetině 2:0. Ve dvacáté šesté minutě však hosté srovnali. Blazers si na chvíli vzali vedení v polovině utkání, ale do kabin se nakonec šlo za vyrovnaného stavu a ve třetí třetině skórovali už pouze Thunderbirds. V tomto utkání Blazers nastoupili ve speciálních dresech v rámci Nickelodeon Night for Children's Miracle Network Canada.

Týden zakončili Blazers vítězně, když porazili Vancouver Giants. Matteo Kočí tentokrát hostujícího gólmana prověřil čtyřikrát a v čase 37:29 byl autorem vítězného gólu. Ten byl Matteovým pátým v dresu Blazers. Skóre za Giants srovnával v první třetině slovenský útočník Samuel Honzek. Adam Titlbach se tentokrát neprosadil. Matteo Kočí nasbíral patnáct bodů (5+10) a je na čtrnáctém místě týmového bodování a čtvrtý mezi nováčky. Tým Kamloops Blazers je na jedenáctém místě Západní konference, ale má čtyřicet šest bodů jako Seattle Thunderbirds na desátém místě.

28. února 2024

Kamloops Blazers - Spokane Chiefs 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Matteo Kočí 6 střel na branku

1. března 2024

Kamloops Blazers - Seattle Thunderbirds 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Matteo Kočí 1 střela na branku

2. března 2024

Kamloops Blazers - Vancouver Giants 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Matteo Kočí 1+0, 4 střely na branku

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Hráči Everett Silvertips si v minulém týdnu před domácími fanoušky poměřovali síly s celky z Východní konference. Nejprve narazili na tým Moose Jaw Warriors, který je na druhém místě. Vzájemnou přestřelku, během níž padlo čtrnáct gólů, rozsekly až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější Warriors. Zajímavé na tomto duelu rovněž bylo, že všechny třetiny skončily za vyrovnaného stavu, přičemž střelecká převaha byla na straně Everettu 56:35. Dominik Rymon byl prvním střelcem svého týmu, když v čase 11:23 srovnával skóre. U druhého a třetího gólu Everettu si připsal asistenci. Zároveň byl u zrodu akce, na jejímž konci byl gól, který poslal zápas do prodloužení. Dominik tak toto utkání zakončil s bilancí 1+3 a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

V dresu Warriors proti Dominikovi stáli útočník Martin Ryšavý z loňské stříbrné dvacítky a obránce Vojtěch Port, který se s Dominikem potkal ve dvacítce během letošní přípravy. Také Everett týden zakončil výhrou, když porazil tým Regina Pats. Dominik Rymon má po padesáti dvou zápasech na kontě sedmdesát tři bodů (32+41) a je druhý v týmovém bodování. Se třiceti dvěma góly je nejlepším střelcem týmu. V celé WHL je Dominik na 23. místě v kanadském bodování, na 17. mezi střelci. Tým Everett Silvertips je s osmdesáti třemi body na třetím místě Západní konference a na druhé místo ztrácí dva body.

1. března 2024

Everett Silvertips - Moose Jaw Warriors (2:2, 3:3, 2:2)
Dominik Rymon 1+3, 3 střely na branku

2. března 2024

Everett Silvertips - Regina Pats 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Dominik Rymon 1 střela na branku

United States Hockey League (USHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

K prvním březnovým zápasům vyrazili hráči Aberdeen Wings do Minotu v Severní Dakotě, kde měli na programu dvojzápas s týmem Minot Minotauros. Oba zápasy skončily úplně stejným výsledkem a to 4:1 pro domácí. V prvním utkání se do branky postavil Croix Kochendorfer, který si připsal 36 zákroků, ale ani to na výhru nestačilo. Jeho spoluhráči překonali soupeřova gólmana pouze jednou ve třetí třetině a i poměr střel 40:20 vyzněl lépe pro Minot.

Adam Dybal branku Wings hájil ve druhém zápase. Ten měl podobný průběh jako ten předchozí. Ačkoliv Adam zastavil 38 střel, tak jeho spoluhráči skórovali pouze jednou ve třetí třetině. I když tentokrát byla jejich střelecká forma lepší, přece jenom poměr střel 42:26 opět vyzněl lépe pro domácí celek. Adam Dybal odchytal třicet tři zápasů s úspěšností 91,1 %. Tým Aberdeen Wings je na čtvrtém místě Centrální divize. Na kontě má však padesát pět bodů stejně jako Austin Bruins na třetí pozici.

1. března 2024

Minot Minotauros - Aberdeen Wings 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Adam Dybal 0/0

2. března 2024

Minot Minotauros - Aberdeen Wings 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Adam Dybal 42/38

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi a Filip Krajčík (Vernon Vipers)

Vipers rovněž oba své první březnové zápasy odehráli na domácím ledě. A hned v tom prvním oplatili týmu Prince George Spruce porážku z předchozího duelu. Adam Csabi asistoval u pátého gólu Vipers. Adam opět nastoupil v první formaci a Filip Krajčík se posunul do druhého obranného páru. Ze druhého utkání minulého týdne odešli Vipers s prázdnou. Sice se jim ještě v první třetině podařilo odpovědět na gól, který inkasovali ve druhé minutě a Adam Csabi svému týmu téměř se sirénou oznamující konec druhé třetiny vystřelil vedení, ale tři góly Warriors ve třetí třetině však rozhodli v jejich prospěch.

Mezi hvězdami zápasu byl i Adam, který byl vyhlášen druhou hvězdou. Také v tomto utkání bojoval Filip Krajčík ve druhém obranném páru a Adam Csabi byl v elitní letce. Adam má po čtyřiceti šesti zápasech na kontě třicet jedna bodů (19+12). Filip odehrál sedm zápasů a připsal si gól a asistenci. Vernon Vipers jsou se ziskem padesáti pěti body na čtvrtém místě divize a na třetí místo ztrácejí dva body.

1. března 2024

Vernon Vipers - Prince George Spruce 7:5 (3:1, 1:2, 3:2)
Adam Csabi 0+1
Filip Krajčík

2. března 2024

Vernon Vipers - West Kelowna Warriors. 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Adam Csabi 1:0
Filip Krajčík

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Všechny čtyři duely minulého týdne odehrál tým Toledo Walleye doma. První dvojzápas hráči Toleda odehráli s celkem Fort Wayne Komets. Ten domácí sice v prvním duelu přestřílel, ale připsal si pouze těsnou výhru. Jan Bednář kryl záda svému parťákovi Johnovi Lethemonovi. Podruhé se z výhry radovali hráči Toleda, kteří svou střeleckou aktivitu přetavili v šest gólů. I tentokrát Jan Bednář nastoupil v roli druhého gólmana. Soupeřem Toleda pro další dvojzápas byl tým Iowa Heartlanders.

V brance opět stál John Lethemon a i tentokrát se z výhry radovali domácí. Jan Bednář se do branky postavil až v posledním utkání minulého týdne a hned ve velkém stylu. Zastavil totiž všech dvacet pět střel Heartlanders a připsal si tak druhé čisté konto v profesionální kariéře a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Jan Bednář zatím odchytal dvacet pět zápasů s úspěšností 88,7 %. Tým Toledo Walleye je se sedmdesáti třemi body na třetím místě Západní konference.

25. února 2024

Toledo Walleye - Fort Wayne Komets 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Jan Bednář 0/0

1. března 2024

Toledo Walleye - Fort Wayne Komets 6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
Jan Bednář 0/0

2. března 2024

Toledo Walleye - Iowa Heartlanders 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Jan Bednář 0/0

3. března 2024

Toledo Walleye - Iowa Heartlanders 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Jan Bednář 25/25

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Lucie Velinská (Balmoral Hall)

Tým Balmoral Hall v uplynulém týdnu neměl v rámci JWHL na programu žádný zápas. Sedmnáct zápasů, které odehrál mu vynesly dvacet sedm bodů a druhé místo JWHL kategorie U19. Lucie Velinská zatím odehrála dvanáct zápasů se ziskem tří bodů (1+2).

Tereza Mašková (Northwood School)

Tým Northwood School v minulém týdnu vyhrál všechny své zápasy a se ziskem dvaceti šesti bodů je na třetím místě JWHL kategorie U19. Přičemž ztrácí jeden bod na druhé místo, které s dvaceti sedmi body drží Balmoral Hall. Tereza Mašková odehrála všechny zápasy a má na kontě čtyři body (2+2) a je na devátém místě týmového bodování.

1. března 2024

Northwood School - Rothesay Netherwood School 4:0 (0:0, 1:0,3:0)

2. března 2024

Northwood School - Mount Academy 2:1p (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

3. března 2024

Northwood School - Stanstead College 4:3 (1:1, 3:0, 0:2)