HC Energie Karlovy Vary

Finská dvojka bude kompletní dál, šikovný bek podepsal novou smlouvu!

Do Česka přišel Joona Huttula až v letošní sezoně, rychle se tu ale adaptoval. Šestadvacetiletý bek si po povedených výkonech vysloužil v Karlových Varech nový kontrakt a dres Energie bude oblékat i v dalších dvou letech!

Rodák z Tampere začal letošní sezonu v Hradci Králové, po krátkém angažmá na východě Čech zamířil na západ a zde zaujal karlovarský trenérský štáb natolik, že v lázeňském městě podepsal nový dvouletý kontrakt do konce sezony 2024/25.

„Jsme moc rádi, že u nás bude Joona v dalších letech pokračovat. Je to mladý, perspektivní obránce, který je první sezonu v české extralize a zaujal nás pohybem, schopností kombinovat, čtením hry a dobrou rozehrávkou. Už nyní se nám jeho hra zdá na velice dobré úrovni a myslíme si, že vzhledem k jeho věku se bude jeho výkonnost ještě zlepšovat,“ uvedl na adresu finského obránce hlavní trenér Energie David Bruk.

Bývalý úspěšný mládežnický reprezentant své země doposud v letošním ročníku Tipsport extraligy odehrál 32 utkání, ve kterých zapsal 6 bodů (1+5). Po přesunu do Karlových Varů si rychle vysloužil místo v elitní formaci.

„V Karlových Varech se mi moc líbí. Jsem šťastný, že tu můžu pokračovat i v dalších dvou sezonách,“ uvedl Huttula k podpisu nového dvouletého kontraktu.