HC Energie Karlovy Vary

Havránek: Na nájezdy jdu s čistou hlavou

Teprve druhé utkání v dresu karlovarské Energie odehrál Tomáš Havránek a hned musel předvést své umění! Trestné střílení pět minut před koncem ale s bravurou zvládl a rozhodl o výhře Karlových Varů v západočeském derby.
Buď u toho s námi! Vstupenky na přípravu kupuj ONLINE

Tomáši, jednalo se teprve o druhé utkání, ale bylo to také derby. Cítil jste odlišnost oproti zápasu se Spartou?
Západočeské derby jsem zažil poprvé. Těšil jsem se na něj. Speciální bylo v tom, že bylo o trošku více vyhrocené. Bylo to jiné utkání než se Spartou. Ale vyhráli jsme, což je pro nás plus. Doufám, že zápas bavil diváky, nás hráče utkání bavilo. Já jsem spokojený.

Utkání bylo velmi vyrovnané, ale ve druhé třetině se zdálo, že Plzeň útočí na vyrovnávací branku. Nebáli jste se o ztrátu vedení?
My jsme byli lepší první třetinu, Plzeň zase druhou. Někdy se to tak stává, že utkání se hraje nahoru dolů. I když jsme druhou periodu byli horší, tak jsme to zvládli ubránit, to pro nás bylo velké plus. Důležité je, že jsme ale ve třetí třetině zvítězili a hlavně, že celé utkání jsme vyhráli.



I když se jednalo o přípravný zápas, hosté chodili do všech osobních soubojů a hráli poměrně tvrdě...
Je to derby, ale bylo to přátelské utkání. Hráli sice do těla, ale my také. Na druhou stranu si nemáme vůbec co vyčítat. Pro diváky je to lepší hokej a pro nás hráče, je to práce a my se s tím musíme vypořádat.

Ačkoliv se jedná o přípravu, přišlo 2244 diváků...
Návštěvnost byla výborná. Venku je teplo, tak se v aréně určitě rádi zchladí (smích). Je vidět, že hokej fanoušky v Karlových Varech baví a že jsou rádi, že jsme zpět v extralize. Doufám, že jich v sezoně bude chodit ještě víc.

Po skončení zápasu se ještě oba týmy dohodly na nájezdech, ale vy osobně jste jel trestné střílení už během hry. Nebyl jste nervózní poprvé před domácím publikem v takové situaci?
Do nájezdů jdu vždy s čistou hlavou. Buď to vyjde a nebo ne. Něco jsem vymyslel a dopadlo to dobře (smích). Takže to bylo dobré.

Díky za rozhovor!