HC Energie Karlovy Vary

Hejtmanský pohár: Energetici zlatí, ve finálové bitvě udolali Kolín!

Pohár zůstal doma! Junioři Energie ve finále 17. ročníku hejtmanského poháru porazili v napínavé bitvě německý Kolín nad Rýnem 5:4 po prodloužení a došli si pro zlaté medaile. Bronz putuje do Mannheimu, který v souboji o 3. místo přehrál 5:2 chomutovské Piráty.

Neděle 19.8.

HC Energie Karlovy Vary - Kölner Haie 5:4p (2:1, 0:1, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Holub (Zavřel, Tureček), 17. Křehlík (Křemen), 44. Petrov (Křehlík, Zavřel), 50. Křemen (Křehlík), 61. Křemen (Novák) – 3. Üffing (Betzold), 32. Reuss (Pietschmann, Marcinkevics), 46. Gnyp, 49. Brune (Betzold)

První gól byl ve 3. minutě oslavován Kolínem, o ten se postaral Louis Üffing, jenž na buly vybojovaný puk, bleskově vypálil na Kašparovu svatyni. Vyrovnání zajistil v 11. minutě David Holub, který z mezikruží vypálil přímo na klec kolínského golmana. Do vedení Energii poslal Tomáš Křehlík, který v 17. minutě získal puk od Adama Křemena.

Druhá třetina přinesla jen vyrovnání v podobě trefy kolínského Larse Reusseho, samotnému gólu předcházela strkanice před klecí domácích ve 32. minutě.

Třetí třetina a spolu s ní i střela ve 43. minutě, díky které se Energetici dostali znovu do vedení. O perfektní ránu se postaral Daniil Petrov. Uběhly dvě minuty a Kolín opět vyrovnal. Tentokrát díky sólo akci Simona Gnypa. Začátek 48. minuty a rána Betzolda, kterou dorazil Christian Brune, čímž poslal Kolín do jednobrankového vedení. Stačila však jen chvilka a Energie vyrovnala díky střele Adama Křemena, kterému na holi přistál odražený kotouč.

Díky vyrovnanému stavu následovalo prodloužení, ve kterém uběhlo pouhých 46 sekund. Adam Křemen se v úniku dostal ke kotouči a vstřelil branku.

Energie si svým vítězstvím 5:4 zajistila první místo a přebrala putovní pohár hejtmanky Karlovarského kraje.

Mannheim přehrál Chomutov a bere bronz

HC Jungadler Mannheim - Piráti Chomutov 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Klos (Nijenhuis, Schumacher), 13. Möller (Ewald), 21. Henn (Broda), 27. Broda, 45. Möller (Preto) – 3. Ouřada (Koblížek, Vrhel), 21. Koblížek (Ouřada)

Branky, které jsme viděli v první třetině, byly rovnoměrně rozděleny po jedné pro oba týmy. Jako první gól oslavovali chomutovští Piráti díky střele Kryštofa Ouřady, který vystřelil přímo pod horní tyčku na konci 3. minuty.Po necelé minutě vstřelil Mannheim vyrovnávací gól, který do brány z blízkosti dvou metrů poslal Valentin Klose. Další trefě předcházela nádherná kombinace, kterou svou přesnou střelou zakončil Tobias Möller, to se psala 13. minuta.

Druhá třetina odstartovala dvěma trefami, nejprve tou vyrovnávací ze strany Chomutova, jenž střelil Tomáš Koblížek v 21. minutěPo dvaceti sekundách následovala rána Fabia Henna, která zajistila opětovný jednogólový náskok německého Mannheimu. Dvacátá šestá minuta přinesla akci Johna Broda, který puk protlačil mezi betonem a tyčkou.

Třetí třetina, a s ní i gól německého Mannheimu, který do chomutovské klece poslal Tobias Möller od modré čáry. Trefu pravděpodobně tečoval jeden z chomutovských hráčů, několik se jich totiž nacházelo kolem brankáře Běhuly. Bronzové místo tak získává německý Mannheim.

Po výhře nad Duklou bere kometa pátou příčku

HC Kometa Brno - HC Dukla Jihlava 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Kadlic (Kunc), 9. Kučerík (Kunc), 37. Kadlic (Kunc), 45. Kunc (Minárik, Kadlic) – 22. Krišta (Zadražil), 55. Bouška (Brož)


Jediné dva góly, které padly během první třetiny byly ze strany Komety. První ve 4. minutě z hole Vojtěcha Kadlice a o druhý, který padl v 9. minutě, se postaral Radek Kukeřík. U obou gólů měl asistenci Michal Kunc, který byl celou úvodní třetinu velmi aktivní. Ačkoliv Brno dělalo velké chyby v obranném pásmu, Dukla nedokázala využít ani jednu ze svých šancí.

Spolu s druhou třetinou přišly dva góly, každý z jedné strany. Ten jihlavský do brněnské klece protlačil Filip Krišta ve 22. minutě. Brněnská branka by se dala nazvat zázračnou, Kunc vystřelil na bránu, puk se ovšem odrazil od tyčky a Vojtěch Kadlic ho do brány kouzelným způsobem protlačil.

Třetí třetina přinesla také gól Michala Kunce, který se trefil do poloprázdné brány. Jihlavský brankář totiž nevěděl, kde se puk nachází a byl přimáčknutý k druhé tyči, čehož Kunc využil. Do konce zápasu jsme se ještě dočkali jedné trefy z hole jihlavského Petra Boušky. Zápas o výsledné páté místo letošního 17. turnaje O pohár hejtmanky Karlovarského kraje tak vyhrála Kometa po výsledku 4:2.

Sobota 18.8.

Kolín si po výhře proti Dukle zajistil finále

HC Dukla Jihlava - Kölner EC U20 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Rašín (Vala) – 17. Pietschmann (Reuss), 32. Betzold (Jung), 33. Chrobot (Avgerinos), 57. Betzold (Üffing)

Kolínští si šli od začátku utkání za svým, po dvou třetinách vedli již o dvě branky. Ve třetí třetině se hra trochu vyrovnala a Jihlavě se v první polovině poslední periodě podařilo skórovat, tři minuty před koncem však přišla poslední odpověď od Haie trefou do jihlavské prázdné klece. Kolín si výhrou o tři branky také zajistil účast v turnajovém finále.

Domácí energetici podruhé vyhráli a jsou ve finále

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Kadlic – 20. Prošek, 34. Křehlík (Ptáček, Petrov), 40. Křemen (Novák), 58. Křemen


Energie nastoupila do utkání svižně a již na konci první třetiny vedla 1:0. V polovině druhé třetiny se podařilo Kometě srovnat, během tří minut však bylo domácí mužstvo znovu ve vedení, na konci téže periody navýšili zelenobíli svůj náskok o další gól. V poslední dvacetiminutovce utvrdila Energie svojí dominanci a stala se tak finálovým soupeřem Kolína.

Pátek 17.8.

V české bitvě brala body Dukla

Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Pech (Hradecký), 49. Kleiner (Seemann) – 6. Juda, 15. Krajíček, 17. Brož, 28. Vala (Marek).

Zápas nabídl divákům velice tvrdou a rychlou hru, hráči obou mužstev dohrávali souboje a rvali se o každý kousek hrací plochy. První třetina se jasně vydařila hostům, kdy se během dvaceti minut dostali do třígólového vedení, to v druhé třetině ještě jednou brankou navýšili. Chomutov se prosadil dvakrát, jednou v prostřední části hry a podruhé dvě minuty před koncem. Jihlavští si dokázali náskok udržet a zaslouženě berou všechny body.

Kometa začala porážkou

Jungadler Mannheim – HC Kometa Brno 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. Majewski (Reich), 25. Nojenhuis (Klos), 49. Brune, 56. Dziambor (Mass) – 28. Popelka.
Až na výsledek byl zápas celkem vyrovnaný, obě mužstva měla mnoho příležitostí a šancí na skórování, z nich však dokázal lépe těžit Mannheim a to hned čtyřikrát. Ani z jedné hrací části neodešli němečtí mistři bez gólu, ve druhé třetině se dokázala Kometa dotáhnout na dostřel jednoho gólu, v té poslední ale úplně podlehla dalším dvěma zásahům soupeře.

Tabulky po 2. hracím dni

Skupina A

   Tým                      Z  Skóre  B
1. Jungadler Mannheim U20   2   6:4   4
2. HC Energie Karlovy Vary  1   3:2   2
3. HC Kometa Brno           1   1:4   0

Skupina B

   Tým                      Z  Skóre  B
1. HC Dukla Jihlava         1   4:2   3
2. Piráti Chomutov          2   6:7   3
3. Kölner EC U20            1   3:4   0

Čtvrtek 16. 8.

Sedm gólů na úvod turnaje

Piráti Chomutov - Kölner EC U20 4:3 (1:1, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 2. Bajer (Prokop), 47. Koblížek (Štochl, Vrhel), 48. Mežnar (Zeman), 54. Zeman (Mežnar, Bajer) - 7. Spornberger (Marcinkevics, Pietschmann), 28. Marcinkevics (Strom, Spornberger), 60. Komov (Avgerinos).

Zahajovací utkání turnaje o hejtmančin pohár vyvrcholil sedmigólovou přestřelkou mezi Chomutovem a německým Kolínem. Od začátku rychlý průběh hry, hrálo se na tělo a hráči byli usměrňováni sudími za nově zavedená pravidla. Celý zápas vyvrcholil ve třetí třetině, kdy se podařilo Chomutovu prosadit hned třikrát, a pojistit si tak první výhru na turnaji.

Paráda na závěr, Energie zvítězila v prodloužení

HC Energie Karlovy Vary - Jungadler Mannheim 3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Cankov (Křemen, Křehlík), 45. Jiskra (Křemen, Zavřel), 63. Holub (Křemen, Zavřel) - 35. Schumacher (Klos, Nijehuis), 46. Brune.
Ze začátku zápasu se hrálo ze strany na stranu, až do první karlovarské branky. Poté se domácí tým nabudil a více tlačil na soupeře. Karta se však otočila ve druhé třetině po vyrovnávací brance Mannheimu. Třetí dvacetiminutovka byla vypjatá a nakonec přinesla oběma mužstvům po jednom gólu. V prodloužení se však předvedl domácí David Holub, který zdařile kličkoval s pukem v útočném pásmu a hledal nejlepší pozici, to se mu po několika okamžicích podařilo a rozvlnil síť za německým gólmanem.

Propozice turnaje

Rozpis zápasů a propozice