HC Energie Karlovy Vary

Junioři začali letní přípravu. Věříme, že na tom hráči budou dobře, říká trenér Eismann

Čtyři týdny volna, ani o den víc. Tak krátká byla přestávka pro naše juniory mezi koncem ve čtvrtfinále play-off a začátkem letní přípravy na nadcházející sezonu. Svěřenci trenéra Václava Eismanna se v pondělí odpoledne poprvé sešli, aby zahájili společný dril.

„Začali jsme úvodním mítinkem, kdy jsme hráčům představili náš plán směrem k letní přípravě. Poslední dubnový týden je pro nás záběhový, kdy trénujeme jednou denně. Od příštího týdne zvyšujeme objem, kdy úterý a čtvrtek budeme trénovat dvoufázově. První etapa přípravného období potrvá do 29. května, kdy na konci května budeme mít soustředění na Engadinu, za což jsme rádi, protože tam máme vždy výborné podmínky k přípravě. Jako realizační tým se tam těšíme, hráči možná o něco méně. Poté nás čeká druhá etapa přípravného období, která skončí 28. června, protože s velkou pravděpodobností budeme muset jít dříve na led vzhledem k tomu, že juniorka bude mít 52 kol v základní části a soutěž tak začne už na konci srpna,“ popsal průběh toho, co čeká jeho hráče hlavní trenér juniorky Václav Eismann.

Tomu se sešla na start poměrně okleštěná sestava. Chyběli hráči, kteří reprezentují karlovarský hokej na MS do 18 let, volno mají i mladíci, kteří nedávno reprezentovali Česko ve výběru do 17 let. Za juniory již nemohou nastoupit hráči ročníku 2002. Šanci naopak dostanou mnozí dorostenci.

„Věřím, že nám přišli hráči z dorostu, kteří budou chtít pracovat. Jak to tak vypadá, tak bychom totiž měli opět patřit k mladším týmům v soutěži. Jak na tom všichni kluci jsou, to nám ukážou až další dny. Věříme, že na konci června budou odcházet ve výrazně lepším stavu, než v jakém teď momentálně jsou,“ přiblížil aktuální situaci Eismann.

Tomu věří i sami hráči. Mezi ty zkušenější budou patřit útočník Jan Botoš nebo obránce Jakub Vogel, který v uplynulé sezoně naskočil i za národní tým do 19 let. I proto by oba měli patřit k těm, kteří tým potáhnou.

„Dost jsem nad tím přemýšlel a těším se na to. Budu chtít být jedním z lídrů týmu, ať v kabině, či na ledě,“ říká devatenáctiletý Jan Botoš.

Oba tak chápou, jak je náročná letní příprava důležitá pro úspěšnou sezonu.

„První trénink byl hodně náročný, měli jsme na závěr i delší výběh, ale myslím, že se do toho dostaneme,“ potvrzuje slova o intenzitě tréninku stejně starý obránce Jakub Vogel, který se především těšil na své spoluhráče.

„Moc jsem se těšil na tu partu. Jsou tu sice i noví kluci, ale potrvá jen chvíli, než se poznáme,“ říká.

K dobré partě patří i dobrá nálada, tu podpořil i samotný kouč karlovarské juniorky Václav Eismann. Ten si totiž s kluky střihl osmikilometrový závěrečný výběh, při kterém se rozhodně neztratil.

„Pan Eismann podle mě trénoval, hodně trénoval. Nasadil velké tempo a myslím si, že nám utekl všem,“ pochválil Botoš závěrem svého kouče.