HC Energie Karlovy Vary

Na zkoušku přichází Lapšanský a Penc. Nejezchleb končí

Kádr Energie pro nadcházející dva přátelské zápasy posílí dvojice útočníků, osmadvacetiletý Adam Lapšanský (na snímku) a o deset let mladší Adam Penc. Do přípravy už nezasáhne další forvard Richard Nejezchleb, kterému na západě Čech skončila zkouška.

„Richardovi u nás skončil třítýdenní try-out, po kterém jsme se rozhodli mu nenabídnout smlouvu. Už dnes naopak zasáhnou do zápasů útočníci Adam Lapšanský a Adam Penc. Prvně jmenovaný se k týmu připojí před zápasem se Znojmem, Adam Penc už s námi delší dobu trénuje. Po pátečním zápase s Trenčínem se rozhodneme, zda budou v mužstvu pokračovat, “ uvedl k nejčerstvějším změnám v sestavě hlavní trenér Martin Pešout.

Adam Lapšanský (útočník, 10.4.1990)

Osmadvacetiletý útočník není pro českého fanouška neznámým jménem. V sezoně 2011/12 působil v pražské Spartě a Chomutově, o rok později naskočil do extraligového play-off v barvách Litvínova.

Odchovanec popradského hokeje strávil většinu své kariéry na Slovensku, především právě v Popradu, v ročníku 2014/15 vybojoval mistrovský titul s Košicemi. Poslední dvě sezony hrál druhou nejvyšší soutěž v Německu.

Lapšanský si zahrál rovněž na světových šampionátech do 18 a 20 let, v posledních letech pravidelně nastupoval i za slovenskou reprezentaci dospělých.

Adam Penc (útočník, 24.9.1999)

Rodák z německého Řezna prožil hokejové dětství ve svém rodném městě, v 15 letech se vydal do Čech, kde postupně prošel mládeží Slavie, Plzně a Kladna. V loňském ročníku se vrátil zpět do rodného Německa, kde sezonu zakončil v juniorském dresu Řezna.