HC Energie Karlovy Vary

Poprvé doma a poděkování Karlu Holoubkovi. Energie vyzve v neděli Hradec

Karlovarská Energie nezvládla první duel na ledě brněnské Komety. V neděli má ale šanci na reparát. Na domácím ledě přivítá tým z Hradce Králové. Prožije trenér Bruk vítěznou domácí premiéru? Utkání startuje v 15:30.
Vstupenky: Ticketportal
Kde utkání sledovat: Online přenos | Hokejka TV

O soupeři

Hradec Králové měl loni skvělou základní část, jejíž se stal dokonce vítězem. Následně však vypadl hned ve čtvrtfinále play off. I z toho důvodu nehodnotilo vedení Mountfieldu nakonec loňskou sezonu jako úspěšnou. V té letošní by rozhodně chtěli dojít svěřenci trenéra Martince o kousek dál.

Tým opustila pouze čtveřice hráčů. Brankář Filip Novotný (Mladá Boleslav), obránce Radim Šalda (Litvínov), a útočníci Jakub Orsava (Olomouc) s Ahti Oksanenem (IK Oskarshamn). Zejména švédský forvard bude Mountfieldu v letošní sezoně hodně chybět. Na seznamu posil však najdeme zajímavá jména. Těžko však předvídat, zda někdo nahradí právě produktivního Oksanena. Velkou posilu ulovili Hradečtí do brankoviště. Z nedaleké Mladé Boleslavi přetáhli Jana Růžičku, který by se měl stát týmovou jedničkou. Zadní řady doplnil River Rymsha (HK Poprad). V útoku pak bude v dresu Mountfieldu nastupovat Marek Zachar (Liberec), Oliver Okuliar (Saipa), Petr Moravec (Tri-City Americans) a také navrátilec Radovan Pavlík (Brno). Podaří se mu navázat na výkony, které ho před lety dostaly až do národního mužstva?

V prvním utkání přivítal Hradec na svém ledě Liberec. Dlouho to vypadalo na hubené vítězství. Ještě tři minuty před koncem vedli svěřenci trenéra Martince 1:0. V čase 57:44 ale vyrovnal liberecký Fillipi. Stejný hráč v prodloužení vybídl svého spoluhráče Balinskise, jenž střelou z první rozhodl o tom, že druhý bod z utkání bral Liberec. Domácí byli střelecky aktivnější, na branku gólmana Kváči vyslali 34 střel, ale překonat ho dokázali pouze jedenkrát. Dočkají se prvního vítězství letošní sezony v neděli na ledě karlovarské Energie?

Sestavy z předchozího utkání

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Pulpán (A), Havlín, Rohan – Vondráček (C), Gríger, Rachůnek (A) – Kohout, Černoch, Koblasa – Kofroň, Hladonik, O. Beránek – Sapoušek, J. Baláž, Redlich
Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Nedomlel, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Lev, Cingel, Štohanzl – Ščerbak, Lalancette, Smoleňák – Okuliar, Zachar, R. Pavlík.

Z domácí kabiny

Energetici nezvládli čtvrteční předehrávku na ledě brněnské Komety, které podlehli 1:6. Jediným úspěšným střelcem byl Petr Koblasa. Výsledek vypadá krutě. Důležité ale je, že neodpovídá předvedené hře a mají tak Karlovarští na čem stavět. “Myslím si, že z naší strany nebyla hry čtyřicet minut špatná. Byly tam velmi dobré pasáže a vytvořili jsme si i nějaké šance. Bohužel jsme je nedokázali proměnit. Naopak soupeř využil hned tři přesilové hry a tím utkání převrátil na svou stranu,“ hodnotil po utkání výkon svých svěřenců trenér David Bruk.

Ještě, než v neděli padne úvodní vhazování, zažije KV Aréna slavnostní okamžik. Dnes již bývalý majitel klubu, pan Karel Holoubek, se dočká zasloužených ovací za dlouholetou podporu klubu. Pokud tedy stále váháte jestli v neděli do arény zavítat, určitě máte hned o důvod navíc. Právě panu Holoubkovi totiž můžeme vděčit za to, že se v Karlových Varech stále hraje nejvyšší soutěž.

Nové dresy ve fanshopu

V kamenné prodejně fanshopu můžete před či během utkání zakoupit nové extraligové dresy HC Energie pro sezonu 2022/23, a to v obou variantách, domácí světlé nebo venkovní černé.

Autosalon Schöner partnerem utkání, dárek pro prvních 500 fanoušků

Partnerem nedělního duelu Energie s Hradcem bude dlouholetý partner klubu, společnost Autosalon Schöner, která si pro prvních 500 fanoušků připravila drobný dárek.

Související články