HC Energie Karlovy Vary

Přes 50 tisíc na dobrou věc. Super nápad, kvitoval akci Kašpar

Tradiční vánoční utkání obstaraly týmy Karlových Varů a Sokolova v neděli na Zimním stadionu v Chebu. Sport byl znovu na druhém místě, hokejové derby totiž hrálo především charitativní roli.

Hlavní cíl byl splněn. Pro nemocnou Magdalenku z Lipové u Chebu a děti z dětského domova v Chebu se vybralo 51 172 korun, diváci navíc přispěli i plyšáky, které v 50. minutě utkání na ledovou plochu naházeli.

Celou akcí si užili i samotní hráči. „Myslím si, že jsme hlavně chtěli podpořit dobré věci. Ten nápad je určitě super, odehrálo se to v dobrém duchu. Hlavně se podpořila super věc,“ kvitoval charitativní duel brankář Jakub Kašpar.

Ačkoliv se proti sobě postavili hráči, kteří se často znají z nějakého společného působení, hecování nebylo na programu dne. „Chtěli jsme to odehrát v klidu, aby se nestalo žádné zranění. Přeci jen, oba kluby mají rozběhlé soutěže a nemůžou si dovolit si nechat někoho zranit,“ líčí mladík mezi třemi tyčemi.

„Snažil jsem se to brát jako každý jiný zápas, ale těm myšlenkám se samozřejmě úplně ubránit nejde. Měl jsem to v hlavě, že to jsou kluci, se kterými jsem celou sezonu. Na jednu stranu mi to mohlo pomoci, že jsem jse znal. Na tu druhou zase znají oni mě,“ dodává k hokejové stránce věci Kašpar.

Vánoční duch už se ozýval v útrobách chebského stadionu. Jak oslaví svátky karlovarská osmaosmdesátka? „O svátcích máme program v Sokolově dost náročný, protože během šesti dnů hrajeme tři zápasy. Svátky budu trávit na hokeji, ale to k tomu patří,“ prozrazuje své plány Jakub Kašpar.

Související články