HC Energie Karlovy Vary

Suchá příprava je u konce. Energetici absolvovali závěrečné testy

Konec! Karlovarští hokejisté za sebou mají suchou část přípravy na novou extraligovou sezonu. Sedm týdnů trvající galeje v úterý dopoledne zakončili energetici tradičními fyzickými testy. Po dovolené se sejdou znovu 29. července, kdy zahájí přípravu na ledě.
Buď u toho s námi! Permanentky na extraligu kupuj ONLINE

Pro většinu hráčů neoblíbená část roku je u konce. Letní příprava, během které nabírají hokejisté potřebný fyzický fond na dlouhou a náročnou sezonu, skončila pro znovu extraligové Karlovy Vary v úterý dopoledne. Výstupním fyzický testům vládl stejně jako v loňské sezoně útočník Martin Kohout, který ještě vylepšil své osobní maximum z předchozího roku.

Neoblíbené testy skládající se ze šestiskoku, tří dvoustovek, benchpressu a závěrečné patnáctistovky, zvládl takřka kompletní kádr Energie vyjma hráčů s drobnými zdravotními problémy. Oproti loňské sezoně si navíc drtivá většina hráčů své výsledky vylepšila.

Závěrečné fyzické testy - letní příprava 2018

#Celkové pořadíŠestiskok3x200mBenchpress*1500m
1. Martin Kohout Martin Rohan 16,75m Martin Kohout 26,70s Martin Rohan 140kg Martin Kohout 4:47 min
2. Martin Rohan Marek Švec 16,70m Ondřej Šafář 27,90s Jaromír Kverka 120kg Petr Šenkeřík 5:07min
3. Lukáš Vágner Michal Plutnar 16,60m Filip Bernáth 28,43s Tomáš Mikúš 135kg Filip Bernáth 5:07min

* přepočet dle váhy hráče

„S letní přípravou můžeme být spokojení, podařilo se nám udělat vše, co jsme si naplánovali. Drželi jsme se úspěšného loňského modelu. Až na pár drobných zranění jsme přípravu absolvovali v plném počtu. K přístupu hráčů nemáme žádné výtky. Hráči samí ví, že se musí připravit na sto procent, protože sezona bude těžká a dlouhá, a podle toho si myslím, že k tomu i přistoupili a pracovali velmi dobře,“ zhodnotil sedm týdnů trvající přípravu asistent trenéra Tomáš Mariška.

Jeho svěřenci se stejně jako v loňské sezoně mohli těšit z velice pestrého, avšak náročného programu. „Snažili jsme se, aby příprava byla pestrá. Začali jsme vytrvalostí, přes rychlost a ve velké míře jsme se věnovali síle. Myslím, že i na výsledcích výstupních testů bylo vidět, že hráči pracovali dobře,“ dodal k průběhu fyzicky náročné části sezony.

I letos se energetici v průběhu parného léta na jeden týden zchladili. V polovině června stejně jako před rokem absolvovali týden na ledě. „Největším plusem je rozbití stereotypu letní přípravy, kdy si hráči vyzkouší jiné disciplíny a pohyb. Znovu si trochu osahají led i výstroj. Letos jsme se více zaměřili na individuální činnosti hráčů a na hru na malém prostoru, vloni jsme více pilovali herní systém. Věřím, že nám to přinese pozitivní vklad do sezony,“ dodal Mariška závěrem.

Energetici od středy čerpají zaslouženou dovolenou po náročné přípravě. Na ledě se znovu sejdou 29. července. První přípravné utkání je čeká doma 7. srpna proti Spartě, extraligu zahájí v pátek 14. září v Olomouci.