HC Energie Karlovy Vary

Vary byly prioritou, říká Sičák. Chce do předkola

Na západě Čech patří k nejzkušenějším hráčům, zelenobílý dres bude nosit už v páté sezoně. Obránce Vladimír Sičák před několika dny podepsal v Karlových Varech novou roční smlouvu a jak sám říká, Energie byla jeho první volba. „Nějaké nabídky byly, ale prioritou byly doopravdy Vary,“ říká zkušený bek v našem rozhovoru na začátku letní přípravy.
#zpetmezielitou Permanentky na sezonu 2018/19 kupuj ONLINE
Vláďo, jak se cítíte po úvodním týdnu suché přípravy?

Cejtím se, že jsem starej chlap a potřebuju trénovat (úsměv). Začalo to dobře, začali jsme pozvolna, ale příští týden už to bude horší.

Přidáváte si po tréninku? Děláte nějaké doplňkové sporty?

Dříve jsem to dělával, teď už mi většinou stačí ta hodinka a půl. Dělám všechno, co dělají kluci. Spíš postupně nabírám dech, než abych dobíral sílu.

Kdybyste porovnal letní přípravu nyní a před dvaceti lety…

Teď je trendem, že se hodně dělá výbušná síla. Lidi se začali uvědomovat, že na ledě jsi 40 vteřin a podle toho se odvíjí celý trénink. Už to není jako dřív, když jsi běhal tři minuty v kuse jako blázen a pak ti to vlastně bylo k ničemu. Musí se to dělat trochu účelově.

Jak se cítíte po vážném zranění, které jste prodělal v březnu?

Samozřejmě občas to vnímám, trochu mě bolí pusa, zuby, ale cítím se dobře. Při běhání ani v posilovně s tím nemám problém. Než začne sezona, tak už bych měl být v pořádku.


Máte za sebou už více než 30 let hokejové kariéry. Co vás pořád žene dopředu?

Baví mě to. Kdyby nebyla letní příprava a věci, co se musí dělat kolem hokeje, tak nás starší hráče to doopravdy pořád baví. Hokejem se bavíme, ať ho hrajeme kdekoliv, hlavně když můžeme pomoct mladým klukům se rozvíjet. Doufám, že si z toho aspoň něco berou.

Nedávno jste v Energii podepsal novou smlouvu. Měl jste i jiné nabídky?

Nějaké nabídky byly, ale nebylo to nic konkrétního. Chtěl jsem tady zůstat. Děti tu chodí do školy, mě se tu taky moc líbí. Prioritou byly doopravdy Vary.

Probíral jste vaše další angažmá i s rodinou?

Vždycky jsem se rozhodoval s rodinou, s mojí manželkou. Ona mi pokaždé říká, že je to moje rozhodnutí, ale když už jste někde delší dobu, tak se vám nechce někam 300 kilometrů daleko. Je lepší být někde, kde to dobře znáte a funguje to.

Máte nějaké osobní a týmové cíle do nové sezony?

Moc bych si tady po těch letech chtěl sáhnout na předkolo, cokoliv navíc by bylo super. Moc bych si chtěl play-off zase zahrát, dlouho jsem v něm nebyl. Vím, že to bude hrozně těžké, ale určitě máme tým na to, abychom se do něj dostali. Hlavně musíme začít dobře.

Osobní cíle už si moc nedávám. Spíš se tak koukám kolem sebe, komu bych pomohl. Samozřejmě chci odvádět nejlepší práci, za jakou jsem placenej, to chce každej. Za sebe musím říct, že se připravuju dobře a uvidíme, jak to dopadne.