HC Energie Karlovy Vary

Velký návrat! Karlovarský dres znovu oblékne Dávid Gríger

Sestava Energie hlásí první velkou posilu pro nadcházející extraligovou sezonu, do Karlových Varů se po dvouletém působení v Liberci vrací útočník Dávid Gríger.

Slovenský útočník se vrací do známého prostředí. Na západě Čech působil od sezony 2013-14, kdy přišel jako jedna z posil pro juniorský tým hrající v MHL, v Energii se postupně vypracoval v jednu z klíčových postav A-mužstva. Nyní se sedmadvacetiletý útočník do Karlových Varů vrací, s klubem podepsal tříletý kontrakt do konce sezony 2024/25.

„Velmi se těším na novou sezonu. Přijde mi, že se tady vůbec nic nezměnilo, snad kromě loga. Připadá mi to, jako kdybych si jen někam odskočil na víkend a vrátil se zpět. Jsem rád, že jsem tu a že zase budu bojovat za Energii,“ líčí se první dojmy po návratu popradský rodák.

Gríger strávil poslední dvě sezony v Liberci. S tamním mužstvem hned v úvodním ročníku vybojoval stříbrné extraligové medaile, letos vypadl s Bílými tygry ve čtvrtfinále. Během dvou let odehrál v modrobílém dresu 110 soutěžních utkání s bilancí 34 gólů a 35 nahrávek. Další statistiky ale přidá již opět v karlovarském dresu.

„Bavili jsme se doma o mém dalším působení. Vary projevily zájem, což mě potěšilo. Já jsem nikdy neřekl, že se do Varů nechci vracet, naopak. Přítelkyně je odtud, já zde strávil předtím sedm let a beru to tu de facto jako takový druhý domov. Vracím se do klubu, který mi dal šanci si zahrát extraligu a já se budu snažit mu to nyní vrátit,“ nastínil Gríger důvody, proč se rozhodl do lázeňského města vrátit.

V barvách Energie v minulosti odehrál 232 soutěžních utkání, ve kterých týmu přispěl 134 kanadskými body (59+75). Perfektně fungovala především jeho spolupráce v elitním útoku s Tomášem Rachůnkem a Jakubem Flekem, během prvního angažmá v Karlových Varech navíc poprvé probojoval i do slovenského národního týmu, se kterým si vloni zahrál i úspěšnou olympijskou kvalifikaci.

K A-mužstvu Energie se Gríger připojí již v pondělí 2. května, kdy s tým začne letní přípravu na nadcházející extraligový ročník.

Velký rozhovor s Dávidem Grígerem přineseme ještě dnes na našem webu.

Statistiky Dávida Grígera