HC Energie Karlovy Vary

Zemřel Miloslav Procházka, člen Síně slávy karlovarského hokeje

Hokejovou Energii zasáhla smutná zpráva. Ve věku nedožitých 89 let opustil minulou středu její řady bývalý vynikající útočník a člen Síně slávy karlovarského hokeje pan Miloslav Procházka.

Rodák z Vilémova se s rodiči přistěhoval do Karlových Varů v roce 1948 a přestože byl veden od dětství ke sportu, se samotným hokejem začal až příchodem do lázeňského města ve svých 13 letech. I přes částečný věkový hendikep se rychle prosadil a po pěti sezonách byl nadějný mladík zařazen do A-týmu, který hrál v nejvyšší soutěži. To se psal rok 1953.

Jenže o dva roky později musel nastoupit vojenskou službu a když se z ní vrátil, karlovarský tým byl přeřazen do II.ligy a v nejvyšší soutěži si již nikdy nezahrál, přestože měl nabídku z Litvínova. V roce 1961 převzal kapitánské žezlo po Václavu Šináglovi st. a karlovarskému mužstvu „velel“ celých pět sezon až do roku 1966, kdy aktivní hráčskou kariéru ukončil.

O hokejové dění ve městě se však nepřestal zajímat. Trénoval žáky, pomáhal s hokejem v Ostrově, kde se snažili postoupit do krajské soutěže a organizačně se podílel na pořádání různých hokejových akcí. O hokej se v pozdějších letech zajímal intenzivně, kdy se se svými bývalými spoluhráči scházel v restauraci u Kubrichtů, kde probírali kromě hokeje i karlovarský fotbal a další sporty.

Scházeli se i na zápasech Energie, ale jak čas plynul, postupně jeho kamarádi a spolužáci odcházeli na onen svět, kam je po krátké nemoci minulou středu 1. května následoval. Do Síně slávy karlovarského hokeje byl pan Miloslav Procházka uveden 1. listopadu 2013.

HC Energie Karlovy Vary, ale i žijící spoluhráči, pamětníci hokejových zápasů ze stadionu u Tržnice a celá karlovarská hokejová rodina nikdy nezapomene a všichni společně vyjadřujeme rodině a pozůstalým hlubokou a upřímnou soustrast.

Miloslav Procházka byl v roce 2013 uveden do Síně slávy karlovarského hokeje

Na fotce vpravo, zdraví se s kapitánem AIK Stockholm

Miloslav Procházka