HC Energie Karlovy Vary

Brněnská rovnice: tři přesilovkové trefy rovná se tři body pro Energii

HC Energie - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0,1:0)
Jasné vítězství se přitom nerodilo lehce. Na první branku Energie stihli ještě Brněnští odpovědět vyrovnáním. Klid na střídačku však přinesla přesilovková trefa Hrušky v samém závěru první třetiny. Po zbytek utkání si Karlovarští vedení již pohlídali a jen jej navyšovali. Po zápase byl po právu vyhlášen hráčem utkání Václav Skuhravý (na snímku), který v zápase hýřil aktivitou a připsal si i jeden bod za asistenci.
Tipsport extraliga, 18. kolo, út 2.11.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Kometa Brno
4:1
2:1, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 7. Nosek (Kumstát, Skuhravý), 20. Hruška (Dej), 33. Hřebejk, 48. Sailer (Gřegořek) - 11. Malec (Huml). Rozhodčí: Turčan, Souček - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3108. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Karlovy Vary: Sáblík (Mensator) - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Kokko, Parýzek, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - Hruška D., Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Sailer - Cyganov, Klíma T., Hřebejk.
Kometa Brno: Hovi (Trvaj) - Šenkeřík, Protivný, Zubíček, Bičánek, Mojžíš, Malec, Kempný - Erat, Hubáček, Hruška R., Svoboda Jar., Brabenec, Dlouhý, Blaje, Svoboda Jak., Křivohlávek, Huml, Veselý, Kvapil.

Komentář k utkání

Naposledy porazila karlovarská Energie brněnské hokejisty vysoko 7:0. Dnes se pokusila znovu zaútočit, avšak snahu v počátku zmařilo dvojité po sobě jdoucí vyloučení Václava Skuhravého. Brněnští se sice díky tomu dostali do tlaku, avšak vyjma nebezpečné teče Baleje, svého soka nijak více neohrozili.

O to víc se začala snažit Energie. Dlouho se sice nedostala do žádné větší šance, ale přesto si dokázala poradit. V sedmé minutě tak zužitkoval David Nosek přesilovou hru, když dorazil do brány Kumstátovu nahrávku zpoza brány - 1:0.

O minutu později mohl zvednout skóre Dej, ale ani natřikrát nezvládl překonat brněnského brankáře Sasu Hoviho. Na druhé straně však zaútočili i hosté a povedlo se. Tomáš Malec si najel po modré čáře doprostřed a vystřelil. Po jeho střele se kotouč odrazil až od vnitřní tyče – 1:1.

Energii se vedení však zalíbilo a nehodlala se ho jen tak snadno vzdát. Příležitost k tomu dostala v poslední minutě prvního dějství, kdy hlavní sudí Turčan poslal Brno do tří. Toho využil David Hruška a po šestizápasovém půstu nejlepší střelec Energie opět skóroval.

Do druhého dějství nastoupily oba týmy opatrněji. První nebezpečnější akce se tak začaly rodit až po polovině třetiny, kdy hostujícího Hoviho ohrozil Gřegořek, který však trefil pouze jeho helmu. O minutu později se už skóre měnilo. A znovu na straně domácích. Sasu Hovi střelu Štěpána Hřebejka nejdříve chytil, ale kotouč mu po chvíli vyklouzl, čehož Hřebejk patřičně využil – 3:1.

Zkázu Brna dokonal v padesáté minutě Petr Sailer, který využil letos v přepočtu osmou přesilovou hru proti Brnu, a potvrdil tím karlovarskou dominanci v přesilových hrách. Poté, co navýšili svůj náskok na tři branky, už z Karlovarských čišela herní pohoda a sebedůvěra a nic na ní nezměnilo ani vyloučení Hřebejka za hákování. Více emocí se během poslední třetiny událo ještě na druhé straně kluziště. V 52. minutě zde Skuhravého projektil zasáhl Hoviho do masky a otřeseného brankáře pro jistotu zkontroloval i domácí lékař. Majitel dvou letošních čistých kont přesto zápas dochytal a do závěrečné sirény ještě stačil zlikvidovat velkou šanci Pecha, při úniku Cyganova si pak dokonce poslechl zvuk tyče. Kometa prohrála i druhé letošní utkání s karlovarskou Energií a nutno přiznat, že bez svého brankáře mohla dopadnout ještě hůře.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (HC Energie Karlovy Vary): Zápas jsme vyhráli hlavně naší koncentrací. Ubránili jsme první dvě oslabení a ihned z první přesilové hry jsme dali branku. V momentu, kdy dal Štěpán Hřebejk na 3:1, dostal zbytek týmu obrovskou chuť vyhrát a dotáhnout to do vítězného konce. V posledních utkáních pro nás bylo složité vstřelit více jak jeden gól, dnes jsme to zvládli perfektně. Jsme rádi, že jsme takto skvěle začali sérii domácích utkání a těšíme se na pátek.

Ladislav Lubina (HC Kometa Brno): Dnešní utkání jsme začali stejně jako několik posledních utkání. V prvních pěti minutách se nám naskytla dvě vyloučení, takže jsme se nedostali pod tlak, ale bohužel jsme je nedokázali využít. Kdybychom je využili, tak by ten zápas vypadal trochu jinak. S malým nasazením, s malým tahem na branku a s nulovou střelbou se dnes těžko dávají branky.

Fotogalerie

Související články