HC Energie Karlovy Vary

Zlepšení dorostenců po první třetině sestřelilo Kometu z oblohy, junioři podlehli Porubě

Dorost: HC Energie - HC Kometa Brno 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
Junioři: HC VOKD Poruba - HC Energie 7:4 (3:0, 3:0, 1:4)
Tím nejlepším možným způsobem vstoupili po reprezentační přesávce do další fáze extraligy dorostu karlovarští mladíci. Proti Kometě se sice v první třetině trochu trápili, výborný výkon ve zbytku zápasu ale zajistil domácím plný bodový zisk. Střelecky se dařilo Tomáši Sýkorovi (na snímku), který se trefil hned dvakrát. Divokou přestřelku ve slezské metropoli nezvládli junioři, přestože poslední třetinu vyhráli 4:1.
Extraliga dorostu, 19. kolo, pá 14.11.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kometa Brno
6:2
1:1, 3:1, 2:0
Branky a nahrávky: 1. Švec (Sýkora), 23. Sýkora, 28. Záhora, 36. Táborský (Kubáč), 45. Frk, 51. Sýkora – 9. Touška (L. Máša, Süsser), 39. Süsser. Vyloučení: 6:6, navíc Frk 10. minut OT. Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Rozhodčí: Smiřme – Havlec, Dominik.
Karlovy Vary: Honzík - Hluchý, Lintemer, Urbančok, Valeš, Konečný, Liška, Gombár, Troška - frk, Švec, Táborský - Winkler, Sýkora, Bečka - Zadražil, Svoboda, Kubáč - Tomeček, Kverka, Záhora.
Kometa Brno: Vrba - Nedvěd, Bilčík, Koukal, Krejčiřík, Dittrich, Krunka - Pospíšil, Dujsík, Krytinář - Ondrášek, Novotný, Lesonický - Süsser, Prokeš, J. Máša - Touška, Crhák, L. Máša - Zavadil

Komentář k utkání

Jedním slovem paráda. I tak by se dalo popsat utkání mezi dorostenci Energie a Komety Brno.

První třetina tomu, ale nenasvědčovala. Energetici se sice ujali vedení už v první minutě zásluhou Marka Švece, ale to bylo na hodně dlouho z jejich strany všechno. Navíc, když vyrovnal Jakub Touška, tak bylo na domácí střídačce zle. „To že první třetina skončila smírně, bylo pro nás vítězství, protože Kometa byla daleko agresivnější, rychlejší a hrála o dva stupně lépe než my,“ zlobil se po první části trenér Karel Mlejnek.

Energetici nastoupili do druhé části jako vyměnění. Byli aktivnější a zaslouženě se dostali do vedení. Do listiny střelců se postupně zapsali Tomáš Sýkora, Daniel Záhora a Ondřej Kubáč. „Využití přesilovek nám hodně pomohlo a nebojím se říct, že i o zápase rozhodlo. O přestávce jsme se snažili s Jardou (asistent Kverka) kluky uklidnit. Protože bylo hodně vyloučených,“ pokračoval lodivod Mlejnek.

Přesilovce se dokázali prosadit i hosté. V početní výhodě dvou mužů v poli se na hranici kruhu objevil Petr Süsser a dělovkou pod víko zavěsil. „Vyloučených bylo hodně. I proto jsme naše kluky nabádali o přestávce k tomu, aby zchladili hlavy,“ přidal Mlejnek.

Ve třetí části byli energetici jasně lepší. Ve 45. minutě potrestal vyloučení Krejčiříka Martin Frk a bylo rozhodnuto. Šestou branku přidal o pět minut později střelec zápasu Tomáš Sýkora a mohlo se začít slavit. „Bylo to hodně náročné utkání. Navíc po reprezentační přestávce, ale jsem rád, že kluci zvládli třetí třetinu a dá se říci, že v poklidu dovedli utkání do vítězného konce,“ dodal trenér Mlejnek.

Na druhé straně zavládlo zklamání. „Utkání rozhodly přesilovky. Bohužel naší nedisciplinovaností jsme dovolili soupeři dostat se do vedení. Utkání jsme chtěli ve třetí části otočit, ale opět jsme šli ven a znovu jsme dostali gól,“ několika málo větami zhodnotil utkání trenér Brna Milan Vlk.