HC Energie Karlovy Vary

Ve Frýdku se energetici neprosadili a odvážejí si jeden bod

HC Frýdek-Místek - HC Energie 0:1pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Karlovarští se stále hledají ve venkovních soubojích. Svěřenci Martina Pešouta se znovu střelecky trápili, když ani po šedesáti minutách nedokázali překonat gólmana Danečka. Prodloužení skončilo hned po osmačtyřiceti vteřinách, o vítězství Frýdku rozhodl Kvasnica.
WSM Liga, 14. kolo, po 16.10.2017
Frýdek-Místek
Karlovy Vary
1:0p
0:0, 0:0, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 61. Kvasnica (Mikulík). Rozhodčí: Fiala, Kašík – Lukš, Gančarčík . Vyloučení: 7:3. Bez využití. V oslabení: 0:0 . Diváci: 1315. Střely na branku: 23:30.
Frýdek-Místek: L. Daneček – Haman, L. Kovář, Zahradníček, Ovčačík (A), D. Stránský, Piegl – Kofroň, Mikulík (C), J. Kalus – Kvasnica, Pechanec, Bajtek – Klimša (A), Przybyla, Kafka – Kaukič, Peterek, Raška
Karlovy Vary: F. Novotný – Sičák (A), Weinhold, Podlipnik, M. Rohan (A), Šafář, J. Tomeček – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, Kverka, Stloukal – Gorčík, Skuhravý (C), Vachovec – Davídek, Tuominen, Osmík.

Komentář k utkání

Hned úvodní třetina předpověděla, že zápas nebude mít žádného favorita. Ani jeden z týmů nechtěl udělat sebemenší chybu, která by znamenala změnu stavu. Nebezpečných šancí bylo tudíž pramálo. Ani jeden z hráčů na ledě nevypustil jediný souboj. Po pěti minutách hrací doby si domácí hráči dokázali vyvinout tlak na soupeře, ale dnešní obrany pracovali opravdu na sto procent a rysi se k pořádnému zakončení vlastně nedostali.

Hosté poprvé zahrozili na hraně desáté minuty úvodní třetiny, když se do skvělé střelecké pozice dostal Weinhold, ale při svém pokusu netrefil puk ideálně a zlomil svou hůl. Dvě minuty před koncem první periody se do zakončení dostal David Klimša. Dokázal svou skvělou techniku a obešel jednoho z obránců, jeho následná střela ovšem letěla pouze pár centimetrů od pravé tyče. V závěru byl vyloučen Milan Mikulík, ale hosté přesilovku nedokázali využít.

Druhá třetina se odehrávala v podobném tempu a fanoušci mohli vidět bojovnost, bojovnost a zase bojovnost od všech hráčů na ledě. Po pěti minutách se po pohledné kombinaci dostal před branku Novotného Jan Kalus, který svou střelu usměrnil mezi betony brankáře. Gólman ovšem na poslední chvíli zareagoval a puk zůstal těsně před brankovou čárou.

Zhruba uprostřed zápasu si Frýdek-Místek zahrál svou vůbec první přesilovou hru v zápase. Rysi se i přes početní výhodu nedokázali dostat až k zakončení a posléze z přesilovky nic nebylo. V závěru druhé třetiny měli hosté výhodu čtyřminutové přesilovky. Tenhle zápas ovšem patřil obráncům a brankářům. Ani tahle dlouhá početní výhoda nakonec ke změně stavu nevedla. Víc už se v druhé třetině nestalo.

Závěrečná třetina zápasu se podle očekávaní opět odehrávalo v bojovném duchu. V druhé půli třetí periody se do slibné šance dostal Jaromír Kverka. Dokázal se uvolnit a řítil se sám na brankáře Danečka. Druhý jmenovaný se ovšem blýskl skvostným zákrokem a zápas zůstal bezbrankový. Tři minuty před koncem se nechal vyloučit Ctirad Ovčačík a Karlovy Vary měli šanci urvat vítězství. Frýdek-Místek se ale dokázal ubránit i díky dalšímu zákroku Danečka. Zápas tudíž došel až do prodloužení.

Hned v první minutě prodloužení domácí fanoušci vyskočili ze sedadel. Milan Mikulík vybojoval puk pro svůj tým a posunul ho na Michala Kvasnicu a ten tváři v tvář brankáři nezaváhal. Svou střelu vyslal bekhendem k pravé tyči brankáře Novotného.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Celý zápas byl vyrovnaný, i když je výsledek fotbalový, myslím si, že bylo na co se dívat. Fanoušci si mohli užít. Předvedli jsme velmi disciplinovaný výkon, velmi obětavý, opravdu, každý hráč hrál výborně, Lukáš Daneček předvedl vynikající výkon. Třešnička na dortu přišla pak v prodloužení.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Připravili jsme se na to, že domácí budou velmi dobře a obětavě bránit, to se potvrdilo. Dneska našim hráčům nemáme moc co vytknout, myslím, že jsme měli větší pohyb, vytvářeli jsme více šancí. Nestálo při nás střelecké štěstíčko, neodráželo se k nám tolik kotoučů. Myslím, že jsme dobře chodili do předbrankového prostoru, ale obětavost a dobrý výkon domácího gólmana byli proti nám. Mrzí nás to, byli jsme lepším týmem. V prodloužení nás po individuální chybě domácí potrestali a berou dva body. Gratulujeme.

Související články