HC Energie Karlovy Vary
Příprava dorostu, turnaj, so 18.8.2018, Chomutov
Karlovy Vary
České Budějovice
3:1
1:0, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 8. Šmajda (März), 45. Šmajda (Zolnaj), 53. Sapoušek (Blecha) – 51. Petrásek (Kotous, Kumpfmuller). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Karlovy Vary: Bajgar – Šmajda, Rymon, Märc, Blecha, Sapoušek, Hrůša, Bubanec, Zolnaj, Vogel, Hohl, Bakar.
České Budějovice: Lidák – Hail, Kumpfmuller, Hromada, Fousek, Kašpar, Kovář, Březina, Kántor, Kudrnáč, Lukeš, Kotous, Marhoun, Petrásek, Dub, Braun, Kříž, Hála, Panoch, Punda, Sochor.

Komentář k utkání

Aktivněji do duelu vstoupili hokejisté Energie, kteří se ve druhé minutě dostali do první šance. Lukáš März se zjevil před brankářem, kterého ale nedokázal překonat. Západočeši se dočkali až o pět minut později, úspěšným střelcem Karlových Varů byl Samuel Šmajda, jenž pokořil Martina Lidáka v brance - 1:0. Motor mohl odpovědět skrz Radka Duba, ten ovšem zblízka nesrovnal. Ještě před koncem první periody pak mohl Samuel Šmajda dát druhou branku, nyní se ale zaskvěl zákrokem pozorný Martin Lidák. První třetina skončila vedením Energie 1:0.

Ve vyrovnaném tempu se pokračovalo i ve druhé části. Jakub Vogel mohl navýšit vedení svého celku, ale v tváří tvář Lidákovi neskóroval. O pár minutek později se dostal do úniku Petrásek, jenž se dostal k odraženému kotouči a pelášil sám na Bajgara. Slabá střela ale brankáře Energetiků neohrozila. V bojovném tempu se sice pokračovalo, ale po řadě nepřesnostní jsme už nic zajímavějšího neviděli. Druhá třetina branku nenabídla a Západočeši stále vedli 1:0.

Třetí třetina konečně nabídla i další gólové radosti. Západočeši využili přesilovou hru, kdy se mezi kruhy dostal odražený kotouč na hůl Samuela Šmajdy, jenž se svižnou ranou do odkryté branky prosadil podruhé v utkání - 2:0 . Českobudějovický Motor se ovšem nenechal zahanbit a do utkání se ještě dokázal vrátit. Petrásek se dobře zorientoval před brankou a po otočce prostřelil Bajgara mezi betony - 2:1. Následně ovšem přišel faul Jihočechů, který byl v přesilovce hned potrestán - Robin Sapoušek dostal nabito na pravý kruh, odkud přidal branku na 3:1. Karlovy Vary tak nakonec s druhým výběrem zdolaly Motor 3:1