HC Energie Karlovy Vary

Je to tam! Junioři porazili Boleslav a slaví postup do semifinále

Byl to boj hodný play-off. Hlavně ve druhé třetině nad ledem skoro létaly blesky. Ale karlovarští junioři si šli za svým a krok za krokem a gól za gólem se dostávali blíž a blíž k vytouženému postupu do semifinále. K tomu, kromě neuvěřitelného týmového výkonu, přispěl pozorný Adam Ebenstreit v brance. Dvěma góly se blýskl Jakub Galnor a jistotu na hole energetiků přinesl svým gólem Petr Zolnaj.
DHL Extraliga juniorů, ČF3, pá 22.3.2024, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
BK Mladá Boleslav
HC Energie Karlovy Vary
1:3
0:0, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 28:41 Čech (Hurt, Vlasák; 5/4) – 21:02 Galnor (Bulka, V. Váňa; 5/5), 45:49 Galnor (Steklý; 5/5), 54:51 Zolnaj (Varvařovský, Vogel; 5/5). Rozhodčí: Zavřel, Bernat – Maštalíř, Brož. Diváci: 444. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Rozhodčí: Zavřel, Bernat – Maštalíř, Brož
vyloučení7:9
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci444
BK Mladá Boleslav: Forst – Vlasák, Křepelka, Hrouda, Čech, Průšek, Němec, Moravec, Sypecký – Malínek, Kučera, Teplý, Šindelář, Šachl, Vítek, Zvagulis, Hruška, Hurt, Gardoň, Hradec.
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Anton, Zolnaj, Bulka, Postl, Beran, Vogel, Dorot – Novotný, Galnor, V. Váňa, Pastor, Šlechta, Čihař, Šmajda, Zeman, Steklý, Varvařovský, M. Váňa, Adámek.

Komentář k utkání

Oběma týmům šlo v tomto duelu o hodně a to bylo na ledě znát už od úvodního vhazování. Po chvíli se Bruslaři usadili před karlovarskou brankou a Adam Ebenstreit měl plné ruce práce. S hájením branky mu pomáhali, ostatně jako celý zápas, jeho spoluhráči, kteří zblokovali neuvěřitelné množství střel. O tom, že dostat se k brance Energie nebude snadné se přesvědčil ve třetí minutě Petr Šachl. Josef Teplý zkoušel najít prostor u tyčky, ale také on neuspěl. Následně museli energetici několikrát čelit tlaku svých hostitelů, kteří kolem branky stahovali smyčku, ale tu se energetikům podařilo vždy uvolnit. Po otočení hry se na dostřel dostal Tobiáš Pastor, po jehož střele drnčela tyčka u branky Bruslařů. Na Ebenstreitův beton narazil Karel Křepelka.

Stejně jako energetici, tak také tým Mladé Boleslavi si svou branku hlídal jako ostříž. Přesvědčil se o tom Kryštof Bulka, jehož střelu zblokoval Jakub Vítek. V polovině třetiny zatrnulo Adamovi Ebenstreitovi, když se mu úplně nepodařilo zkrotit poskakující puk, který mu propadl, ale naštěstí skončil u tyčky z druhé strany branky. Tlak Bruslařů se vygradoval ve čtrnácté minutě, kdy šli energetici do čtyř. K největší šanci se během přesilovky dostal Kristers Zvagulis. Ze vzájemného souboje však vyšel vítězně Adam Ebenstreit. Daniel Forst v závěru třetiny odmítl gól do šatny, který chtěl Bruslařům přibalit Robert Šlechta a neuspěl ani Petr Zolnaj. Stejně tak dopadli i útočníci Mladé Boleslavi a tak se do šaten odcházelo za stavu 0:0.

Skóre otevřel ve výhodě Jakub Galnor, který v čase 21:02 z kruhu zakončil kombinaci Kryštofa Bulky a Matyáše Berana. Srovnání krátce poté odmítl Adam Ebenstreit, který si poradil se střelou Jiřího Sypeckého. Bruslaři se po chvíli z inkasovaného gólu vzpamatovali a hnali se za srovnáním. Zároveň přibylo na ledě soubojů a menších šarvátek, které rozhodčí většinou vyřešili domluvou. Energetici pokračovali v zodpovědném výkonu a nenechali se ani vyprovokovat k větším soubojům. Po několika šancích na obou stranách šli energetici opět do čtyř. Tentokrát Bruslaři v početní výhodě uspěli a skóre v čase 28:04 srovnal Aleš Čech. Srovnání jakoby mladoboleslavské mladíky polilo živou vodou a opět vzali energetiky několikrát pod tlak.

Vedení mohl Energii krátce na to vrátit Matěj Novotný, ale Daniel Forst si nakonec s jeho střelou poradil. V závěru třetiny už docházelo k větším potyčkám, které si jejich aktéři šli odsedět. Do konce druhé části žádný gól nepadl a tak se ve třetí třetině začínalo znovu od nuly. A oba týmy bojovaly o každý kousek ledu a šanci překlopit vedení na svou stranu. To se nakonec v čase 45:49 podařilo energetikům. Vojtěch Steklý našel v kruhu připraveného Jakuba Galnora, který podruhé v utkání rozvlnil síť v brance Bruslařů - 1:2. Po chvíli se energetici museli opět bránit ve čtyřech. Také další rvačka vynesla oběma bojovníkům pobyt na trestné lavici a souboje i nadále byly ostré jako břitva. Klid na hokejky svých spoluhráčů vrátil Petr Zolnaj, který v čase 54:50 nahozením překonal Daniela Forsta. Asistovali mu David Varvařovský a Jakub Vogel.

V padesáté sedmé minutě šli energetici opět do čtyř a trenéři Mladé Boleslavi krátce na to odvolali Daniela Forsta na střídačku. Energetici po chvíli tlak svých hostitelů několikrát uvolnili vyhozením. Naděje Bruslařů na odvrácení konce sezony se zmenšily v čase 57:52, kdy šli do oslabení. Ještě sice zahrozili a v čase 59:22 upaloval Daniel Forst opět na střídačku, ale skóre zůstalo nezměněno a tak energetici už v posledních sekundách utkání začali slavit postup do semifinále, kam se podívají po několika letech.

Práci svých svěřenců ocenil trenér Pavel Arnošt. „Samozřejmě velká gratulace celému týmu za celou sérii. Za to jak ji kluci zvládli takticky a kondičně. Myslím si, že i herně jsme v každém zápase předváděli velmi dobrý play-off hokej a podle mého názoru jsme zaslouženě postoupili do semifinále. Celý realizační tým hráčům děkuje a gratuluje k postupu,“ usmívá se kouč juniorky.

Související články