HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Šik a Klejna stříbrní, Tureček jede do Kanady

Na klubové sféře jim sice po skončení suché přípravy dali trenéři pár týdnů volna, ovšem šestice mladých energetiků tuto pauzu využila aktivně v dresu reprezentace. Otakar Šik, František Klejna, Adam Křemen a David Tureček vyrazili do Švýcarska k ostré zápasové akci, Alexandra Remeše čekal pro změnu tréninkový kemp.

Šik a Klejna stříbrní na turnaji čtyř zemí

Do švýcarského Curychu na turnaj čtyř zemí vyrazili Otakar Šik a František Klejna. Úvodní prohra 4:5 po nájezdech se Slovenskem byla jediným menším neúspěchem Česka na akci. Poté totiž následovala výhra 2:0 nad Německem a závěrečný úspěch 4:2 proti domácím Švýcarům. Otakar Šik výrazně přispěl zisku stříbra jedním gólem a jednou asistencí a ke všem utkáním nastoupil i František Klejna.

Osmnáctka úspěšná ve Švýcarsku, Tureček v další nominaci

Na český výběr do osmnácti let čekal dvojzápas v Romansburgu. Češi švýcarské soupeře dvakrát jasně smetli šesti brankami, nejprve se na výhře 6:0 podílel jednou asistencí David Tureček, v druhém utkání pak skóroval Adam Křemen a přispěl k vítězství 6:1. Na obránce Davida Turečka navíc brzy čekalo další milé překvapení, byl totiž nominován na Hlinka Gretzky Cup, který se bude hrát 6. - 11. 8. v kanadské Albertě.

Bednář v roli jedničky, U17 třikrát vítězná

I reprezentační sedmnáctka vyrazila k přátelským utkáním do Švýcarska a s domácím výběrem se střetla hned třikrát. Jako hlavní gólman Česka se opět představil talentovaný Jan Bednář, který odchytal druhý a třetí zápas a přispěl ke stoprocentní bilanci svého týmu po výhrách 4:2, 5:2 a 6:3. Už v loňské sezoně nastoupil Bednář ze všech brankářů U16 k nejvíce zápasům a i letos v této vytíženosti zatím pokračuje v dresu sedmnáctky.

Remeš na kempu v Třemošné

Alexander Remeš sbírá reprezentační zkušenosti ve vysokém tempu. Jeho aktuálně nejčerstvější byl třídenní reprezentační kemp v Třemošné, kam se mezi 20. a 23. červencem vypravila česká reprezentace do 16 let. V nejbližších týdnech se pak šestnáctka zapojí i do ostrých zápasů, chybět u toho nebude ani trenér karlovarské juniorky Václav Eismann, který u týmu plní roli asistenta.