HC Energie Karlovy Vary

Daruj krev, daruješ život! Energetici podpořili Světový den dárců krve

Na středu 14. června tradičně připadá Světový den dárců krve. To vše navíc v době, kdy nejen Karlovarskou krajskou nemocnici výrazně trápí nedostatek této životadárné tekutiny. Trenéři a členové realizačního týmu A-mužstva Energie vyslyšeli výzvu a vyrazili na pomoc.

Do karlovarské transfúzní stanice vyrazili už před sedmou hodinou ráno trenéři Václav Eismann a Vojtěch Šik, kustod David Merc a také fyzioterapeut Petr Benda. Zatímco většina kluků našeho týmu zažila svou dárcovskou premiéru, pro Václava Eismanna se jednalo už o 49. odběr krve!

„Poprvé jsem byl darovat krev v roce 2003 nebo 2004. Bylo to pro dobrou věc a navíc byl k tomu benefit jednodenního volna,“ říká zkušený trenér s úsměvem a pokračuje už ve vážnějším tónu.

„Myslím, že je to určitý signál našeho realizačního týmu směrem k veřejnosti, že chceme držet spolu,“ dodává k tomu, že společně s ním vyrazili darovat krev i jeho kolegové.

Mezi prvodárci nechyběl ani fyzioterapeut Petr Benda, který si pobyt na transfúzní stanici viditelně užíval.

„Je to výborné. Všichni jsou tu moc milí, hodní, sestřička je šikovná, vše je tu exkluzivní. Myslím si, že bychom pomáhat, kdykoliv to jde,“ říká.

Nejen on a jeho parťáci ale nebyli dnes jediní, kdo podpořili středeční Světový den dárců krve. Jak ale dodává vrchní sestra oddělení Libuše Schützová, dárce teď transfúzní stanice zoufale potřebuje.

„Moc si vážíme každého, kdo přijde, včetně kluků z Energie, která si to dnes zorganizovala. Vyjma jednoho jsou to všichni prvodárci a byli bychom rádi, kdyby mladí lidé takto chodili i dál, protože starší registr už nám bohužel trochu odpadá. Chtěli bychom tímto vyzvat všechny mladé, ať to přijdou zkusit a pomůžou pacientům, kteří jsou tady nad námi v nemocnici,“ děkuje všem, kteří přijdou darovat krev.

A co vy, přijdete ukázat, že jste s námi jeden tým a podpoříte naší iniciativu?

Jak darovat krev v Karlových Varech?

V transfúzní stanici na adrese Vítězná 10, 360 01 Karlovy Vary.
Na objednání od pondělí do středy, ideálně i v pátek, kdy lze i bez objednání.
Dárci se mohou informovat a objednat na tel. 354 225 449 nebo 603 900 928.
Více informací najdou také na oficiálním webu.

Fotogalerie