HC Energie Karlovy Vary

Vojtěcha Poláka si vybral celek Dallas Stars

K a r l o v y  V a r y - Osmnáctiletý rodák z Ostrova nad Ohří Vojtěch Polák se stal v letošním vstupním draftu v Nashvillu druhým úlovkem celku Dallas Stars. Ti si ho vybrali ve 2. kole jako 36. v pořadí celkově. "Vojtěch Polák je sice menší hráč, ale je velmi rychlý a velmi soutěživý. V příštím roce bude hrát za národní tým České republiky, což mu pomůže se zdokonalit. Mezi hokejovou veřejností v České republice je hodnocen velmi vysoko, takže by měl dostat hodně šancí se ukázat," řekl pro oficiální stránky Dallasu www.dallasstars.com Les Jackson, ředitel klubu pro hokejové operace. "Jsme ohromně spokojeni s našim dnešním výběrem," dodal po skončení prvního dne draftu. Skautem Dallasu pro Českou republiku je mistr světa z Prahy 1985 Jiří Hrdina. Ten podle Jacksona podal o Polákovi ty nejlepší reference.
Nedělní vydání deníku The Dallas Morning News připomnělo, že Polák hrál v národním týmu do 17 let s Petrem Vránou a Ivem Kratěnou a tato řada byla přirovnávána k jedné z nejlepších řad české historie Jágr, Holík, Reichel. Deník připomněl, že Polák byl v této kategorii kapitánem národního týmu České republiky, k jeho největším přednostem patří bruslení a střelba, na druhou stranu deník naznačuje, že Polák není ještě fyzicky připraveným hokejistou. Dallaský tisk dále spekuluje o tom, že Polák zůstane v Karlových Varech nejméně do vyřešení problémů ohledně nové kolektivní smlouvy. Platnost té stávající končí v září 2004.

Na stránkách věnovaných mladým hokejistům www.hockeysfuture.com si komentátor všímá skutečnosti, že Vojtěch Polák za poslední rok vyrostl skoro o pět centimetrů a může handicap nižší výšky i útlejší postavy brzy překonat. V útočném pásmu je velice nebezpečný, dokáže vystřelit odkudkoliv a má výborné zápěstí, píše se dále na hockeysfuture.com.

Příchodu Vojtěcha Poláka se podrobně věnují i fanoušci v diskusním fóru Hvězd. "Myslím, že Polák je jeden z nejtypičtějších střelců, které bylo možné na letošním draftu vybrat," říká jeden z fanoušků. Řada dalších připojila do diskusního fóra odkazy na celou řadu článků, kde bylo možné o Polákovi získat základní informace. Nechyběl ani odkaz na naše stránky www.hokejkv.cz.