HC Energie Karlovy Vary

Zahájení první extraligové sezony žen v Karlových Varech se blíží

K a r l o v y  V a r y - A nebude to začátek ledajaký! Na západ Čech se přijede ukázat hvězdný tým z Litvínova. Celek plný šikovných reprezentantek přijede znepříjemnit HC Dračicím Karlovy Vary jejich premiérové utkání v ženské extralize. Většina karlovarských děvčat bude hrát svůj první ligový zápas v životě a hned proti takovému superklubu. Nováček extraligy na body nemyslí, chce hlavně odehrát důstojné střetnutí a vychutnávat si radost z hokeje. Zápas začíná v sobotu 20. 9. od 19 hodin. Věříme, že si spousta z Vás udělá čas a vydá se na zimní stadion podpořit děvčata v jejich přetěžké premiéře.
Jsou to už tři roky, kdy se karlovarské dívky rozhodly, že si zkusí sport, kterému hodně fandí, který se jim moc líbí, ale který zrovna mezi typické ženské sporty nepatří. Většina mužské populace striktně odpoví, že lední hokej není pro holky. Ale jsme v moderní době a když se muži zkouší prosadit v ryze ženských sportech, proč by to nešlo naopak? Ostatně ženský hokej se od toho mužského velmi liší. Jsou to v podstatě dva rozdílné sporty. Druhý jmenovaný se bez pořádné hry tělem neobejde, ale ta je u dívčího hokeje naprosto zakázaná. Je sice pravda, že čeští rozhodčí často pískají spíše podle mužských pravidel, ale kdo viděl zápasy ZOH v Salt Lake City, udělá si ten správný obrázek o ženském stylu hry a i o tom, jak by rozhodčí měli pískat.

HC Dračice Karlovy Vary tedy vstupují do historicky první sezony v extralize a jakožto nováček si nekladou žádné velké cíle. Tím hlavním asi bude důsledné dodržovaní taktických pokynů trenérů Holého se Skopalem a snaha o dobrou poziční hru. Jedině tímto způsobem se dají eliminovat vyspělejší hráčky ostatních celků, které jsou lepší technicky a hlavně bruslařsky. Hned na úvod je čeká přetěžký soupeř – Litvínov. Severočeský klub je nabytý zkušenými hokejistkami a také reprezentantkami. S výhrou se tedy rozhodně počítat nedá, bude to spíš bitva Davida s Goliášem. V této sezoně se taky na výsledky hrát příliš nebude. Platí zde heslo – není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Půjde hlavně o sbírání zkušeností, o ztrátu respektu z více ostřílených celků a nabírání sebevědomí.

Doufáme, že holkám půjdou fandit kromě rodinných příslušníků i další hokejoví fanoušci. Aby se podařila vytvořit bouřlivá atmosféra, která by dívkám pomohla překonat nervozitu a i tu trošku strachu, který v nich dříme. Ony jsou bojovnice, budou se snažit na 100%, ale někdy bohužel ani sebevětší snaha nestačí. Děvčata jsou však teprve na začátku cesty, která určitě povede výš a výš.