HC Energie Karlovy Vary

V Karlových Varech proběhla ”Poslední sezóna”

KARLOVY VARY - Putovní hokejovou exhibici, propagující nejen nový seriál České televize "Poslední sezóna", shlédli v pondělí večer příznivci nejrychlejší kolektivní hry v Karlových Varech. Show konanou také na podporu vzniku Multifunkčního a kongresového centra viděla dobrá tisícovka diváků, kterou bavilo nejen samotné utkání mezi karlovarskou starou gardou a seriálovým klubem HC Olymp, ale i ostatní doprovodný program a soutěže o zajímavé ceny. Výsledek utkání nebyl na příjemném večeru to nejpodstatnější. Nakonec ale měla po remíze 12:12 a výhře 2:0 v trestných stříleních více důvodů k radosti karlovarská stará garda.
Po představení mužstev a jejich nástupu na led přivítal přítomné diváky "v lednici" náměstek primátorky Ing. Petr Keřka. Po příslibu příjemnější teploty v interiéru nové arény vhodil slavnostní buly a lítý boj mezi karlovarskou stardou gardou a Olympem mohl vypuknout. Jak se ale na zábavnou show patří, byl to boj vskutku netradiční. Zlý muž Martin "Krol" Dejdar hned v první třetině napadl hlavního rozhodčího Marka Svobodu a i na trestné lavici pokračoval v neukázněnosti. Publikum však ocenilo jeho vhazování balené vody na led jen kladně. Po dvou kulturních vložkách první třetina skončila v poměru 2:2, s kterýmžto výsledkem nebyl moderátor večera Petr Jančařík vůbec spokojen a nabádal zejména gólmana Olympu "Jéňu" Svobodu k menší úspěšnosti zákroků.

Druhá třetina nabídla podstatně divočejší podívanou nejenom kvůli skóre, které se po jejím konci zastavilo na stavu 9:8 pro starou gardu. Ve 26. minutě potrestali domácí "starci na chmelu" další vyloučení Martina Dejdara a zvýšili na 4:2. Zděšený umělec musel čelit trestu v podobě fyzického ataku všemi svými spoluhráči, kteří byli pozásluze odměněni dvouminutovými tresty. Trestná lavice karlovarského zimního stadionu v tu chvíli zaznamenala světový rekord v počtu svých okupantů. Přesilovou hru pět na jednoho však Karlovarští nezvládli a z Dejdarovy hole inkasovali. Skóre pak rychle narůstalo zásluhou dovednostních soutěží, ve kterých každý úspěch znamenal přírůstek na gólovém účtu. Ve 36. minutě se na ledovou plochu dostavil autogramůchtivý fanoušek, jenže se zlou se potázal. Roman Kašpar narušitele utkání doslova vyboxoval zpět za mantinely a poté, co tvrdost jeho pěstí okusil i sudí signalizující spravedlivý trest, musel se kaskadér seriálu Poslední sezóna odebrat do kabiny.

Třetí třetina se už nesla v klidnějším duchu a neodvratně spěla k očekávané remíze. Trpěliví fanoušci se v přerušení dočkali losování o drobné i hodnotnější ceny a svého majitele našel i nový mobilní telefon, který byl odměnou za nejlepší mušku při střelbě na prázdnou branku. Poslední dvacetiminutovku zakončila power-play všech proti všem, ale na světelné tabuli zůstal svítit výsledek 12:12 i po šedesáti minutách. Rozhodly tak až samostatné nájezdy, které stará garda HC Energie vyhrála poměrem 2:0.

Exhibiční týmy nastoupily v tomto složení:

Stará garda HC Energie: Miroslav Pressl (na nájezdy Miroslav Knížek) - Miroslav Vaněk, Roman Kořínek, Zdeněk Kostourek, Miroslav Hylas, Vlastimil Argman, Josef Košťál, Petr Král, Jaroslav Kliment, Josef Martinovský, Milan Martinovský, Radek Štěpina, Bohumír Sapoušek, Bronislav Píša, Radek Němec, Zdeněk Houdek, Zdeněk Bálek, Roman Kodl. Trenér: Josef Koller.

HC Olymp: Jan Svoboda - David Dvořák, Robert Dvořák, Petr Čermák, Josef Hausman, Jiří Herda, Vladimír Spousta, Ladislav Čihák (hrající trenér), Nezár Sejf, Radek Kašpar, DJ Uwa, Dr. Buben, Michal Beran, Pavel Nový, Martin Dejdar.


Hlavní hvězda večera. Martin Dejdar v dresu seriálového Olympu.


Karlovarská stará garda nastupuje.


Soustředění na domácí lavičce, ve skořepině GM HC Energie Miroslav Vaněk.


Olymp v plné síle.


Nástup na led.


Čestného vhazování se chopil náměstek primátorky Ing. Petr Keřka.


A pak už následovalo buly regulérní.


Přestávkový program obohatila řada soutěží, Martin Dejdar losuje výherce dresu HC Olymp.


Momentka ze hry.