HC Energie Karlovy Vary

Trenér Paleček odvolán, nový hlavní kouč bude znám v průběhu následujícího týdne

Série neúspěchů „A“ týmu HC Energie si vyžádala významný zásah do složení realizačního týmu. Klub dnešním dnem opouští hlavní trenér Josef Paleček. „Bohužel se zatím našemu týmu nepodařilo ani zdaleka navázat na výsledky dosahované v loňské sezoně. Výkony týmu zcela neodpovídají tomu, jaké jsou pro hráče vytvořené podmínky, zázemí a jakou má podporu všech partnerů a fanoušků z celého Karlovarského kraje. Proto jsme se rozhodli odvolat trenéra, který se velmi výrazně podílel na zisku historického mistrovského titulu pro Karlovy Vary. Musím zdůraznit, že si vysoce profesionální práce pana Palečka nesmírně vážíme a děkujeme mu za ni. Obrovsky nás mrzí, že jsme museli k tomuto kroku přistoupit. Dveře v našem klubu bude mít vždy otevřené,“ informuje o změně na trenérském postu GM HC Energie Miroslav Vaněk. Nedělní utkání v Litvínově povede dočasná trenérská trojice Antonik – Kněžický - Kverka.
Josef Paleček stál na trenérském postu HC Energie při největším úspěchu klubu v jeho historii. Na jaře roku 2009 se s klubem radoval ze zisku mistrovského titulu. Po 21 kolech nové sezony ale získal tým pod jeho vedením pouze 25 bodů a drží se až na 12. příčce extraligové tabulky.

Sobotní trénink povedou dosavadní asistenti Mikuláš Antonik a Pavel Kněžický. K nim se pro nedělní duel v Litvínově dočasně připojí bývalý vynikající útočník Jaromír Kverka, který momentálně působí jako asistent Karla Mlejnka u úspěšného juniorského výběru HC Energie.

Jméno nového hlavního trenéra by mělo být známo v průběhu následujícího týdne. „V dalších dnech budou probíhat intenzivní jednání s kandidáty na tento post. Po nástupu nového hlavního trenéra mu bude dán prostor pro poznání týmu a vyhodnocení situace. V případě, že bude požadovat změnu či posílení v kádru, budou ze strany klubu následovat další kroky k oživení týmu a zlepšení situace,“ přibližuje Miroslav Vaněk dění v následujícím období.

Přestože má vedení klubu vytipováno několik potenciálních posil, před příchodem nového kouče žádné změny v kádru činěny nebudou. „Všechny zásahy do složení ‚A‘ týmu chceme důkladně konzultovat až s novým trenérem,“ doplňuje klubový generální manažer.