HC Energie Karlovy Vary

Energetici potrénovali s hokejovými nadějemi

Jednou z tradic na Spengler Cupu je trénink mladých hokejistů s největšími hvězdami všech pěti týmů. Z každého týmu trenér vybere dva nejlepší hráče, kteří stráví hodinu na tréninku s nadějemi místního klubu. Za Energii se akce zúčastnili Jakub Čutta a Ondřej Němec. Dojmy Jakuba, který v úterý oslaví narozeniny, přinášíme v tomto článku. Krátký pohled na celou akci prostřednictvím naší kamery, včetně rozhovoru s Ondřejem Němcem, naleznete v průběhu dne na ENERGIE TV.
Při tréninku se každá skupina vystřídala na třech stanovištích. Jednou odehráli malí kluci zápas na malém hřišti, potom měly karlovarské hvězdy vypíchnout malým hokejistům kroužky z hole a poslední disciplínou byly nájezdy na malého brankáře. Jak si to užili obránci z Karlových Varů? „Musím říci, že je to tu super a s Ondrou jsme se tu dost pobavili. Prckové jsou šikovní a hrozně se tím baví. Podle mého názoru by takových akcí mohlo být víc,“ usmíval se na konci tréninku Jakub Čutta.

Každý hokejista nějak začíná. Vzpomene si karlovarský obránce na své hokejové začátky? „Já jsem začínal ještě na venkovním hřišti, kde jsme neměli žádnou střechu nad hlavou. Od té doby je to obrovský skok. Dnešní začínající hokejisté už mají lehčí začátky aspoň v tom vybavení a v prostředí, ve kterém mohou trénovat.“

Švýcarský Davos je nádherné město, které leží uprostřed Alp. Jak si svůj pobyt ve Švýcarsku užívá Jakub Čutta? „Je to tu opravdu krásné. Podle mě je to rozhodně nejkrásnější švýcarské město v tomto vánočním období,“ obdivuje zasněžené městečko.

Hráči ale čas na kochání se krásnou přírodou mít nebudou. Dnes od 15 hodin mají na programu dalšího soupeře, kterým je německý Mannheim. Po dvou zápasech má Energie na kontě pouze jeden bod, a pokud chtějí hráči myslet na dobré umístění, musí vyhrát. S jakou taktikou dnes do zápasu nastoupí? „Řekli jsme si, že na ně musíme jít chytře. Přece jen je to už třetí zápas během tří dnů a zřejmě to už půjde znát. Půjdeme do zápasu s tím, že budeme hrát úsporně a pokud už se do nějaké té šance dostaneme, tak jí musíme využít a dát gól,“ prozrazuje s jakou taktikou dnes do zápasu vletí.

Během čtyř dnů musí týmy odehrát čtyřzápasovou dávku. Dnes už energetici odehrají třetí utkání za sebou a známky únavy jsou rozhodně na místě. Jak vidí Jakub Čutta fyzické vytížení v kabině? „Každý z nás to cítí jinak. Někomu toto tempo sedne více, někomu méně. Rozhodně je to úplně něco jiného, než kdybychom hráli v Karlových Varech,“ dodává na závěr.