HC Energie Karlovy Vary

Zpátky ve Varech, Adam Rulík kmenovým hráčem Energie

Sedmadvacetiletý obránce Adam Rulík se stává pevnou součástí mateřského klubu, ve kterém s hokejem kdysi začínal. Urostlý zadák dostane šanci potvrdit svůj vzestup z posledních dvou sezon, kdy za Energii pravidelně nastupoval a v klubu podepsal jednoletý kontrakt.

„Adama znám velice dobře. Velký, důrazný obránce, poctivý kluk, který jde svou pílí příkladem a nevypustí vůbec nic,“ chválí si hlavní aspekty Rulíkovy hry hlavní trenér Energie Pavel Patera.

Rulík tak může rozšířit svou dosavadní sbírku zápasů v nejvyšší soutěži, kterých má na svém kontě aktuálně čtyřiačtyřicet, k nim pak přidal téměř tři stovky zkušeností z první ligy. Většinu z extraligových startů posbíral v posledních dvou sezonách, kdy ke stálému vytížení v partnerském Sokolově přidal i výpomoc v Karlových Varech a nevedl si vůbec špatně.

Obětavý obránce se nebojí fyzické hry a je typem hráče, který maká naplno v zápase i v trénincích, kde nevynechá jediné střídání. Rulík navíc může v případě potřeby nastoupit i v útoku, což dokázal i v minulosti, kdy několikrát vypomohl Energii v době rozsáhlé marodky.

„Moc se na novou sezonu těším. Věřím, že s týmem budeme předvádět atraktivní a kvalitní hokej a budeme mít dobrou výkonnost. Po dlouhé době jsem přímo ve Varech, které mě vychovaly. Mám chuť si o to zahrát a poprat se o to, abych odehrál co nejvíce zápasů,“ hlásí odhodlaně sedmadvacetiletý bek.

Ten se zároveň těší na spolupráci s novou trenérskou dvojicí Patera – Moravec. „Je to pro mě extra motivace, když vím, co oba dokázali a co mají za sebou,“ říká na adresu olympijských vítězů z Nagana a donedávna také trenérů reprezentační sedmnáctky Rulík.

Příprava na nový ročník začne pro energetiky už v úterý testy na fakultě v Praze, vyvrcholit by měla v polovině září, kdy začne nový ročník hokejové extraligy.

Statistické okénko

Defenzivní bek strávil celou svou dosavadní kariéru na západě Čech, zejména pak v Sokolově, za který od roku 2015 odehrál 313 duelů, po Tomáši Rohanovi nejvíce ze všech sokolovských hráčů v součtu posledních devíti sezon. Sedmadvacetiletý zadák se pyšní zejména svou důraznou hrou, kterou potvrzuje také 367 trestných minut nasbíraných v barvách Baníku – vůbec nejvíc za posledních devět let.

Letos Adam Rulík naskočil do 38 utkání za Sokolov, během nichž si připsal 28 bloků, osmé nejvyšší číslo mužstva. K tomu přidal také 20 utkání v dresu Energie, za kterou zblokoval 8 střel a rozdal 7 hitů. V přepočtu na odehrané zápasy byl pátým nejčastějším hitérem karlovarské skvadry a třetím mezi obránci.