HC Energie Karlovy Vary

Beránek před vyřazovací části: Hradec je zarputilý, bude to těžké

Ondřej Beránek čekal na svou trefu pět zápasu. A právě proti Liberci svůj gólový půst prolomil, ovšem ani trefa mrštného útočníka nestačila Karlovarským na body a v generálce Energie neuspěla.

V pátek čekala na Karlovy Vary generálka s Libercem, se kterým mají energetici dobrou vzájemnou bilanci. V utkání se však lázeňským hokejistům nevyvedla druhá třetina. „Druhá třetina nám úplně vypadla, což se nám nesmí stát. Zejména v nadcházejícím play-off," hodnotí pokaženou druhou část klání Ondřej Beránek.

V předkole play-off se Energie utká s Hradcem Králové. Opět mluví pro Karlovarské dobrá bilance vzájemných klání. „Hradec je hodně zarputilý, hraje výborně dozadu. Bude to strašně těžké. Spoustu kluků z naší kabiny nikdy play-off nehrálo, bude to naše velká premiéra. Nasadíme všechno, co bude v našich silách," popisuje soka vyřazovacích bojů mladý útočník a pokračuje. „V play-off je vcelku jedno, na koho narazíte. Musíme porazit každého. Do zápasů půjdeme s velkou pokorou a každé utkání se pokusíme vyhrát," burcuje.

Pro mnohé hráče Karlových Varů se jedná o první play-off v kariéře. Navíc Energie si předkolo zahraje po devíti letech. „Všichni cítíme hlad sami v sobě. Nikdy jsme play-off nehráli, půjdeme do něj s pokorou. Zkusíme jít zápas od zápasu a budeme doufat, že postoupíme," hlásí rodák z Havlíčkova Brodu.

I pro Ondřeje Beránka půjde o první play-off zápasy. „Tuto část soutěže si zahraji poprvé. Moc se na to těším. Pokud potáhneme za jeden provaz, jako do teď, tak bychom to mohli zvládnout," ukončuje rozhovor autor prvního gólu energetiků.

Související články