HC Energie Karlovy Vary

Boj o mistrovství světa vrcholí, o šampionát dál hraje i Ondřej Beránek!

Mistrovství světa v ledním hokeji se nezadržitelně blíží! O účast na světovém šampionátu v Praze bude i dál bojovat karlovarský útočník Ondřej Beránek, který nechybí v nominaci národního týmu na poslední akci před vrcholným turnajem sezony.

Jméno Ondřeje Beránka totiž nechybí na soupisce českého týmu pro generálku na šampionát, Betano Hockey Games v Brně, které se uskuteční už tento týden. Oproti poslední nominaci tak již chybí brankář Dominik Frodl, který doplatil na příjezd tří brankářů z NHL - Dostála, Mrázka a Vejmelky.

Pod Špilberkem bude mít hlavní trenér Radim Rulík k dispozici opravdu rozsáhlou soupisku, o účast na mistrovství světa v současné době usiluje 32 hráčů. Z extraligových finalistů prozatím v nominaci nefiguruje žádný, jejich povolání do národního týmu nicméně není vyloučené.

I v široké konkurenci tak forvard Energie Ondřej Beránek dál živí naději svou druhou účast na mistrovství světa. Poprvé se na této vrcholné akci představil v minulém roce na společném šampionátu ve Finsku a Lotyšsku.

Osmadvacetiletý útočník patří ke zkušeným reprezentantům. V národním týmu debutoval už v sezoně 2018/19, k dnešnímu dni oblékl dres českého týmu v 51 zápasech, ve kterých zapsal 6 branek a 12 asistencí.


Nominace Česka na Betano Hockey Games v Brně

Brankáři: Petr Mrázek (Chicago Blackhawks, NHL), Karel Vejmelka (Arizona Coyotes, NHL), Lukáš Dostál (Anaheim Ducks, NHL).
Obránci:
Libor Zábranský (Porin Ässät, FIN), Jan Ščotka (HC Kometa Brno), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Michal Kempný, Jakub Krejčík (oba HC Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild, AHL), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Radko Gudas (Anaheim Ducks, NHL), Jan Rutta (San Jose Sharks, NHL).
Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SWI), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Michael Špaček (HC Ambri-Piotta, SWI), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Petr Kodýtek (Ilves Tampere, FIN), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Jáchym Kondelík (Banes Motor České Budějovice), Radan Lenc (HV71, SWE), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), Matěj Stránský (HC Davos, SWI), Filip Chlapík, Pavel Kousal (oba HC Sparta Praha), Ondřej Kaše (HC VERVA Litvínov), Dominik Kubalík (Ottawa Senators, NHL), Ondřej Palát, Tomáš Nosek (oba New Jersey Devils), Filip Zadina (San Jose Sharks, NHL), Jakub Vrána (Springfield Thunderbirds, AHL), Radim Zohorna (Pittsburgh Penguins, NHL).