HC Energie Karlovy Vary

Chce to trénovat zakončení, varuje Flek. Jak se mu hraje se spoluhráči z NHL?

Karlovarští si díky výhře nad Slavií připsali celkově třetí výhru v letošním přípravném období. Na výsledku 3:0 se podílel jednou trefou i útočník Jakub Flek, kterému aktuálně dělají v první formaci společnost posily ze zámoří - David Kaše a Jakub Lauko.

Jakube, po vašem gólu jste vypadal překvapeně. Jak ta kuriózní branka vlastně padla?
Překvapený jsem nebyl, ale věděl jsem, že jsem ten gól dal bruslí, a tak jsem se to snažil vysvětlit soupeřům i rozhodčím. Puk mi šel na brusli a já jsem se snažil si ho přikopnout na hokejku, ale místo toho jsem ho poslal rovnou za brankovou čáru. Rozhodčí mi ale řekli, že by gól po posouzení platil i v extralize, a tak jsem tu situaci dále neřešil.

Bylo znát, že jste hráli proti týmu z první ligy?
Ano, sice jsme cítili, že to není nejsilnější soupeř, ale rozhodně jsme nechtěli Slavii podcenit. Některé situace v zápase mi osobně přišly lehkovážné a myslím si, že šly vyřešit i jinak. Ale mohli jsme si díky tomuto zápasu vyzkoušet pár nových signálů. Bylo to lepší, než trénink.

Plnil jste roli asistenta kapitána. Cítíte větší zodpovědnost s "áčkem" na dresu, nebo to nevnímáte?
Popravdě to vůbec nevnímám.

Do formace Vám trenér přidělil nováčky Lauka a Kašeho. Jak se vám s nimi prozatím hraje?
Hraje se mi s nimi výborně. Kluci jsou šikovní. Máme za sebou tři nebo čtyři zápasy, takže se sem tam na ledě hledáme, ale doufám, že se to postupem času zlepší. Naše lajna vypadá rychle a energicky, a z toho v lize chceme těžit. Těším se na spolupráci s nimi.

Je vidět velký rozdíl mezi hráči z NHL a ostatními spoluhráči?
Nemyslím si. Všímám si jen, že mají kluci jiné návyky z NHL, než my z extraligy. To tempo a práce s hráči je jiné. Já si je pamatuji když odcházeli z české ligy. Od té doby udělali oba velký pokrok. Takže se těším, jak nám to dále půjde před fanoušky.

Snažíte se od nich něco přiučit?
Spíš se můžeme učit jeden od druhého. Důležité je, aby nám to společně fungovalo na ledě.

Jak se zatím ohlížíte za přípravou a co je potřeba ještě natrénovat?
Já si myslím, že je potřeba trénovat zakončení. V posledních dvou zápasech, jak v Liberci, tak i teď se Slavií, jsme měli několik šancí, a kdyby nám to vyšlo, tak si myslím, že bychom v turnaji pokračovali my a ne Liberec. I tentokrát jsme měli hodně šancí, které jsme neproměnili, což by nás mohlo později v extralize mrzet. Chce to nepřestávat trénovat hlavně zakončení. Těch šancí bylo hodně a za mě je výsledek 3:0 málo.