HC Energie Karlovy Vary

Chceme se probojovat co nejdál, hlásí karlovarští esport hráči

Energetici s ovladačem v ruce uzavřeli základní část sezony třemi výhrami v řadě, čímž se utvrdili v tom, že mohou hrát i se silnými soupeři, jako například Třincem. V úvodu play-off nejspíše čeká karlovarské gamery Litvínov, na ten se ale budou všichni důkladně připravovat. ,,„Na Litvínov musíme určitě natrénovat. Pokusíme se hrát co nejlépe a vyhrát. Já osobně jsem měl v zápase s „Kumbikem“ šanci, kterou jsem neproměnil a vzápětí jsem dostal tři rychlé góly. Myslím si, že na ně máme, ale budeme muset zahrát, jak nejlépe to umíme,“ zhodnotil soupeře Almon.

Karlovarští gameři se probojovali až do vyřazovacích bojů, ve kterých narazí nejspíše na soupeře z Litvínova. Hráči hájící karlovarské barvy si ale v sezoně nevedli vůbec špatně. „Základní část byla nesmírně vyrovnaná. Všechny týmy hrály super hokej. Z osobního hlediska jsem měl zápasovou bilanci 5:7, což není úplně zlé. Jsem poměrně spokojený, protože vloni jsem měl jenom dvě výhry. Celkově naše výsledky nebyly špatné, to jsme potvrdili v závěru, když jsme urvali tři výhry po sobě. Se všemi protihráči jsme hráli vyrovnaně a ty série jsme pak vyhráli o jeden nebo dva zápasy. Myslím si tedy, že pro nás je to zasloužené šesté místo,“ zhodnotil průběh sezony Kubin.

I karlovarská dvojka reagovala na dosavadní průběh aktuálního ročníku EHL. „Čekal jsem svůj výkon lepší, prohrál jsem zápasy, které jsem prohrát neměl. Například zápas s „johnleclair“, se kterým jsem prohrál 0:1, nebo proti „pepcastachurcik“, s nímž jsem prohrál 1:2, ale měl jsem tam dost šancí. Osobně čekám, že v play-off budu hrát lépe,“ doufá Almon.

„Také jsem tam měl několik zápasů, které jsem ztratil úplně zbytečně. Moje výkony byly nekonzistentní, když jsem hrál se siln7m soupeřem, tak jsem ho rozmetl a naopak proti slabému jsem prohrál. Jsem tedy spíše zklamaný z toho, co jsem předváděl. Jsem ale rád, že jsme to společně dotáhli do play-off. Nejpovedenější zápas jsem měl asi s „doublemaca“, kde jsem čekal, že to bude těžký boj, ale nakonec to bylo pro mě tutové,“ reagoval na spoluhráče třetí draftovaný Pepik.

Západočeská herní skupina ukázala, že rozhodně není žádným otloukánkem, z posledních tří zápasových sérii totiž dokázala získat všechny tři výhry. Důležité to pro tým bude nejenom po stránce výsledků, ale i té psychické. „Tři výhry v závěru základní části nám stoprocentně zvednou sebevědomí. Je to i známka toho, že když makáme a občas se k tomu přidá i trochu štěstí, tak to jde. Doufám, že se teď karta obrátila a půjde nám to. Jsme silný tým a dle mého názoru máme šanci dojít ve vyřazovacích bojích hodně daleko,“ věří Jaroslav „Almon“ Kouba.

Jednička karlovarského esport týmu Jakub "Kubin" Černo

Hráči reprezentující Energii se letos museli potýkat i s novým poměrem zápasů v každé ze sérií, což znamenalo hned dva 2v2 duely v každé z nich. Na což se karlovarští gameři museli připravit. „Ze začátku soutěže jsme ty 2v2 zápasy trénovali pořád. Každý víkend jsme hráli i deset zápasů. Po zápasu se Spartou jsme ty doubly přestali trénovat a paradoxně jsme je v soutěži začali vyhrávat. Připravovali jsme se ale i na sólo utkání, když se kouknu na statistiky třeba s Almonem, tak tam je přes 200 zápasů, které jsme spolu odehráli. S Pepikem to samé, takže jsme se potrénovali mezi sebou dobře,“ řekl o přípravě Jakub „Kubin“ Černo.

V posledním double zápasu se rozhodovalo i o výsledku celé série v závěrečném střetnutí Karlových Varů proti Třinci. „Co se toho úplně posledního utkání týče, tak já už jsem to za stavu 1:4 chtěl vzdát. Musím ale pochválit Kubu, který tam dokázal dát gól na 2:4, což mě nakoplo. Zabojovali jsme a nakonec vyhráli,“ říká Josef „Pepik001“ Podhola.

Almon

V prvním střetnutí vyřazovacích bojů to pro energetiky vypadá nejspíše na jejich protějšky z Litvínova, se kterým v sezoně prohráli jasně 0:5 na zápasy. Jak stejnému výsledku předejít radí Almon. „Na Litvínov musíme určitě natrénovat. Pokusíme se hrát co nejlépe a vyhrát. Já osobně jsem měl v zápase s „Kumbikem“ šanci, kterou jsem neproměnil a vzápětí jsem dostal tři rychlé góly. Myslím si, že na ně máme, ale budeme muset zahrát jak nejlépe to umíme.“

Jak probíhala příprava v sezoně nastínil Kubin. „V průběhu sezony jsme nijak nesledovali to, jak hrají ostatní týmy. Přeci jen se v rámci EHL známe a víme, jak přibližně ostatní hrají. Dost duelů rozhodla i náhoda, takže uvidíme jak to dopadne. Každopádně na Litvínov se budeme muset připravit, abychom postoupili.“

„Bydlím v malé vesnici, takže kolem mě to žerou úplně všichni. Drží mi palce, což je skvělá podpora, za kterou jsem rád,“ říká spokojeně Pepik. „I u mě je ta podpora neskutečně velká. Všichni kamarádi i kamarádky mi drží palce. Takže si tuhle slávu užívám,“ šťastní Almon. „Mě také podporuje hodně lidí, jak rodina, tak kamarádi. I když jsme nevyhrávali, tak jsem projížděl komentáře na facebooku a těšilo mě, jak nám lidi fandili,“ je rád Kubin.

„Určitě budeme chtít dojít co nejdále. Nehráli jsme špatně, kdybychom neztratili některé zápasy, tak jsme mohli skončit klidně i v top čtyřce. Musíme ale předvést co nejlepší výkony a probojovat se daleko,“ hlásí před začátkem play-off Jakub Černo.

Pepik001

Do konce základní části EHL zbývá posledních pár utkání. Individuální statistiku v počtu ocenění Tipsport hvězda zápasu zatím vede jednička Litvínova Patrik "Winci" Wenzel⭐️

Zveřejnil(a) ENYAQ hokejová liga dne Úterý 23. února 2021