HC Energie Karlovy Vary

Další venkovní souboj, tentokrát v Pardubicích

Bez svého kapitána vyrazí energetici k úternímu utkání do Pardubice. Dynamo mělo skvělý vstup do sezóny, v posledních zápasech už to ale není ono. Využijí toho svěřenci trenéra Pešouta a připíšou si další venkovní výhru? Utkání startuje v 17:00.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

O soupeři

Nečekaní tahouni i velká zklamání. Tak by se daly shrnout dosavadní výkony pardubického Dynama. Svěřenci trenéra Krále měli parádní přípravu. Z deseti odehraných utkání našli přemožitele jen dvakrát. A vyšel jim i vstup do soutěže. V prvním kole hladká výhra 4:0 nad Plzní, ve druhém vítězství 4:3 na ledě Mladé Boleslavi. Zdálo se, že Dynamo bude válec, který se bude jen těžce zastavovat. Následovala ale domácí porážka 2:5 s pražskou Spartou a 3:2 na ledě, v té době, tápající Komety. Následovaly opět dvě vítězství, 7:4 v Litvínově a 3:2 doma nad českobudějovickým Motorem. V neděli čekalo pardubické hokejisty první derby. Na hradeckém ledě vedli dva nula, nakonec ale prohráli poměrem 5:2. Velká rána, zejména pro psychické rozpoložení. Využijí toho Karlovy Vary a zvítězí v úterním vzájemném duelu?

Richard Král se zatím nemůže opřít o branky svého loňského tahouna. Anthony Camara si v dosavadních šesti duelech nepřipsal zatím žádný bod. Za očekáváním je i největší předsezónní posila Adam Musil, která zatím zaznamenal pouze jednu asistenci. Jen o jednu gólovou nahrávku více má na kontě Robert Kousal a i on musí rozhodně přidat.

Naopak stoprocentní spokojenost musí panovat s výkony Davida Ciencialy. Pětadvacetiletý útočník posbíral již 8 kanadských bodů (3+5) a je neproduktivnějším hráčem Dynama. Ve výborných výkonech z minulé sezóny pokračuje slovenský Matej Paulovič (3+4). Nejlepším střelcem Pardubic je, předsezónní posila z pražské Sparty, Robert Říčka, který již pětkrát pálil do černého. Nejproduktivnějším obráncem je Juraj Mikuš (1+5). Ani novou gólmanskou jedničku, Dominka Frodla, nezastihl úvod extraligy ve velké formě. I proto dostával v posledních utkáních přednost Milan Klouček, jehož čísla jsou zatím o poznání lepší. Kdo se do branky postaví proti Energii?

Z tábora Energie

Do zbylých třech venkovních klání nezasáhne kromě, již dříve zraněného Jiřího Černocha, ani kapitán Tomáš Vondráček. Toho potrestala disciplinární komice zákazem činnosti na tři soutěžní utkání za melu v závěru utkání ve Zlíně. Tam se karlovarský útočník tvrdě pustil do soupeřova obránce Žižky, jenž předtím postrčil Filipa Novotného. Karlovarští trenéři tak budou na venkovním tripu postrádat oba aktuálně nejlepší střelce svého týmu.

O utkání s Tomášem Mariškou

Že venkovní trip nebude procházka růžovým sadem ví moc dobře i asistent Martina Pešouta. "Čekají nás tři nesmírně těžké venkovní duely. Začínáme v Pardubicích, které před sezónou kvalitně posílili a netají se vysokými ambicemi."

Energie ale odehrála poslední utkání velmi dobře, je v psychické pohodě a nemusí se žádného soupeře obávat. "My jsme také se svými posledními výkony spokojeni, takže se ničeho nebojíme a pokusíme se nějaké body z venku přivézt. Motivací je pro nás i neúčast Tomáše Vondráčka. Budeme bojovat i za kapitána," hlásí bojovně progresivní trenér na závěr.

Související články