HC Energie Karlovy Vary

Důležitá bitva! Energie se v Chomutově utká s Kladnem

Karlovarští hokejisté pokračují v našlapaném programu a již tento víkend je čekají dvě důležité bitvy. V pátek zajíždí na led Kladna do nedalekého Chomutova, kde budou chtít prodloužit aktuální sedmizápasovou bodovou sérii a navázat na poslední výhru s Třincem. Utkání začíná v ROCKNET Areně v 18 hodin a vy můžete být přímo u toho, vstupenky lze zakoupit online.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Předprodej online

O soupeři

Kladnu se v novém roce 2022 nadmíru daří. Hned na začátku ledna sice na domácím ledě padlo v důležité bitvě se Zlínem, čímž se jeho náskok na poslední Berany smrsknul na tři body, jenže právě prohra s přímým konkurentem o 14. místo jakoby Rytíře nakopla. Od té doby hráči středočeského klubu vyhráli šest z jedenácti zápasů a jen dvakrát nebodovali. Naposledy vyhráli bitvu na ledě Mladé Boleslavi 1:0 v prodloužení a na poslední Zlín mají náskok již 11 bodů, naopak na třináctý Litvínov ztrácí bodů jen sedm.

Tým Jaromíra Jágra doplnil v lednu své řady o několik hráčů. Na hostování z první ligy přišli útočníci Jakub Babka a Filip Kuťák, Rytíři mohou využít i litoměřické forvardy Martina a Ondřeje Procházkovi. Tým naopak opustil zkušený útočník Marek Račuk. Těsně před koncem přestupního období posílili Kladenští na gólmanském postu, kdy Landonu Bowovi, který odchytal takřka celou sezonu, bude krýt záda zkušený Jaroslav Janus, obranné řady pak posílil Zachar Arzamascev, bek s více než 600 starty v KHL.

Klubovému bodování jasně vládne kapitán Tomáš Plekanec. Útočník, jenž v NHL odehrál 1001 utkání, nasbíral v 46 zápasech 43 bodů (12+31) a v ligové produktivitě mu patří šestá příčka. Bývalý útočník Montrealu navíc suverénně vládne i statistice vhazování, více buly než on v extralize nikdo nevyhrál. Na koho se mohou Rytíři spolehnout, to je brankář Landon Bow. Kanadský gólman, kromě 22 minut, do branky svého týmu letos nikoho nepustil. V posledních zápasech drží hranici úspěšnosti zásahů vysoko nad 90%, v nedávném zápase v Hradci pak čelil dokonce 68 střelám soupeře.

Do sestavy Kladna se v posledním zápase po krátké pauze vrátil nestárnoucí legenda a majitel klubu Jaromír Jágr, chyběl naopak produktivní útočník Ladislav Zikmund a obránce Martin Kehar.

Z kabiny Energie

Úspěšná série Karlových Varů pokračuje i po zápase s Třincem. Energetici po více než šesti letech porazili Oceláře na domácím ledě a natáhli tak aktuální sérii zápasů, ve kterých bodovali, již na sedm utkání, z posledních jedenácti duelů pak nebodovali pouze jedinkrát. Natáhnout úspěšnou řadu budou chtít i proti Kladnu.

„Čeká nás souboj s dalším konkurentem o pořadí v tabulce. Musíme se připravit na těžké utkání, stejně jako byly ty předchozí a budou i ty následující. Věřím, že když navážeme na týmový výkon z poslední doby, tak jsme schopní zvítězit. Uděláme pro to vše,“říká k nadcházejícímu zápasu asistent trenéra Tomáš Mariška.

A jaký by mohl být recept na Rytíře?

„Kladno má v poslední době velmi dobrou formu a zejména v domácích zápasech dokázalo uhrát velký počet bodů. Výborně jim chytá gólman, budeme muset před Bowem vytvořit velký provoz, abychom měli větší šanci vstřelit branku. Mají dobré přesilové hry, budeme muset být hodně disciplinovaní,“ dodává Mariška.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 11.2.2022

Koblasa: Soupeř byl ve všech směrech lepší