HC Energie Karlovy Vary

Dynamo míří do Varů, Energie chce výhrou odvrátit konec sezony

V sobotu čeká energetiky třetí utkání předkola play off proti pardubickému Dynamo. To zvládlo oba domácí duely a půjde do zápasu jako favorit. Chce sérii ukončit a postoupit do čtvrtfinále. Karlovarští hokejisté udělají naopak maximum pro to, aby utkání zvládli a celou sérii ještě zdramatizovali. Úvodní vhazování padne v 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka

O soupeři

Pardubice zvládly oba domácí zápasy a jediné vítězství je dělí od postupu do čtvrtfinále play off. Trenér Král ve čtvrtek na pozápasové tiskové konferenci přiznal, že by byl rád, kdyby se jeho svěřencům podařilo sérii ukončit v západočeském městě. Spolehnout se může na obdivuhodnou formu svého druhého útoku. Tomáš Zohorna a Anthony Camara nasbírali ve dvou utkáních předkola šest kanadských bodů. Energii demolují zejména v přesilových hrách, které hrají ve velké pohodě. Ve formě hraje také obránce Marek Ďaloga, který zapsal v dosavadním průběhu předkola 4 gólové asistence.

Z kabiny Energie

Zejména druhý zápas, který se hrál v Enteria aréně ve čtvrtek, energetikům nevyšel. Svěřenci trenérského dua Pešout - Mariška inkasovali šest branek v průběhu pěti minut na přelomu prvního a druhého dějství a bylo prakticky po zápase. "Kolaps, nevím jak jinak to nazvat. Fakt se mi těžko hledají slova. Soupeři tam spadlo všechno, byli v laufu. Nám naopak nevycházelo vůbec nic," zhodnotil situaci bezprostředně po utkání útočník Vondráček.

Energie prohrává v sérii 0:2, ale ještě není nic rozhodnuto. Naopak, nyní se série přesouvá do KV arény, kde hráči Dynama nedostanou nic zadarmo. "My si musíme odpočinout a připravit se na sobotu. Uděláme vše pro to, abychom tu sérii ještě otočili", dodal bojovně hráč s pětkou na zádech. Nic nevzdává ani trenér Pešout, který i nadále věří v sílu svých svěřenců. “Pamatuji si s Varama sérii se Slavií, kdy jsme tam dvakrát vyhořeli, doma dvakrát vyhráli a rozhodl až pátý zápas. Je to hokej, my nic nebalíme a budeme se rvát až do poslední minuty".

Celé sobotní utkání bude mít speciální příchuť. Ke svému 1000. utkání totiž nastoupí kapitán karlovarské Energie Václav Skuhravý. A právě pro něj chtějí energetici vyhrát a pokusit se celou sérii ještě zvrátit. "V šatně jsme si po čtvrtečním utkání jasně řekli, že ten sobotní zápas jdeme vyhrát pro něj. Já si nesmírně vážím toho, co pro klub udělal a že ve dvaačtyřiceti letech našel ještě sílu tady jezdit s mladýma klukama. Obdivuji, že každý den vstává na trénink, který je vždy ve velkém tempu a intenzitě," vyznal respekt karlovarské legendě sám hlavní trenér.

Proti energetikům hraje fakt, že v úvodním utkání série přišli o dva klíčové obránce - Michala Plutnara a Dalimila Mikysku. Oba chyběli ve čtvrtek v sestavě a možná i kvůli tomu skončil duel tak vysokým rozdílem. Karlovarští tak doplácí na šířku svého kádru. Bohužel, marodka pro ně přišla v nejhorší možný moment. Nezbývá, než zmobilizovat všechny síly a pokusit se v sobotu o zázrak.

Související články