HC Energie Karlovy Vary

Energie mění se Zlínem, do Varů se vrací Tomáš Mikúš!

Karlovarské mužstvo vítá zpět známou tvář, po krátkém angažmá ve Zlíně se totiž do západočeských lázní vrací útočník Tomáš Mikúš! Na opačný konec republiky putuje výměnou za slovenského forvarda obránce Tomáš Hanousek.

Osmadvacetiletý útočník Tomáš Mikúš se vrací do známého prostředí. V Karlových Varech totiž strávil poslední tři sezony, před tou letošní ale zvolil působení ve Zlíně, aby byl blíže své rodině na Slovensku. To vše už je ale minulost, Mikúš bude totiž opět oblékat karlovarský dres!

„Když se rozhodlo, že budu vyměněný ze Zlína, tak se začalo řešit, které kluby by měly zájem. Ozvalo se jich více, ale nebylo to úplně na mě, protože jsem měl platnou smlouvu ve Zlíně. Jsem rád, že jdu do známého prostředí, kde jsem strávil tři krásné roky. Narodily se nám tu děti, mám tu hodně kamarádů, moc se těším,“ uvádí Mikúš k návratu do Karlových Varů.

Pro staronové angažmá Mikúše rozhodlo více faktorů. „Příchodem Tomáše reagujeme na dlouhodobější zranění Jirky Černocha s Petrem Koblasou a také možný odjezd Jiřího Kulicha na MS do 20 let. Tomáš nám také pomůže na pozici centra, kterého jsme dlouho sháněli. Navíc je to výborný kluk do kabiny, který dobře zná místní prostředí,“ uvedl k Mikúšově opětovnému angažmá na západě Čech hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Opačným směrem míří výměnou obránce Tomáš Hanousek, který do Karlových Varů přišel před letošní sezonou. Energetici mohou kromě beků stávajícího kádru využít rovněž služeb Martina Weinholda, Petra Vodičky nebo Lukáše Doudery, k dispozici mají i hráče juniorky, kteří letos skvěle bojují v nejvyšší soutěži, kde jim aktuálně patří třetí příčka.

Tomáš Mikúš (útočník, 1.7.1993)

Slovenský forvard v letošní sezoně, i přes výsledkovou mizérii Zlína, září. Ve 20 utkáních nastřádal 17 bodů (4+13) a byl suverénně nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Mikúš se, jak již bylo zmíněno, vrací na západ Čech po krátké štaci u Beranů. V Karlových Varech působil od sezony 2018-19 tři roky, ve kterých patřil k základním stavebním kamenům sestavy trenéra Martina Pešouta. V dresu Energie doposud odehrál 162 soutěžních utkání s bilancí 25 gólů a 41 nahrávek.

V nejvyšší tuzemské soutěži působil dříve také v Olomouci, zkušenosti má ale také z Finska a logicky rovněž ze slovenské extraligy. Dvě utkání také odehrál za národní tým své země, kterou reprezentoval i na Mistrovství světa do 20 let v sezoně 2012-13.