HC Energie Karlovy Vary

Energie míří na led Kladna. Vyzraje na Rytíře i podruhé?

Poslední venkovní výjezd karlovarské Energie před reprezentační přestávkou. Parta kolem kapitána Václava Skuhravého tentokráte vyjede směr ČEZ stadion, kde sídlí Rytíři. Kladno v čele s Jaromírem Jágrem již letos Západočeši porazit dokázali, zopakují to i v pátek? Úvodní buly je naplánováno na 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Ačkoliv se Kladno na začátku letošního ročníku potýkalo s menší krizí, po pátém kole to vypadalo, že nabralo novou sílu. A to doslova, do svého brankoviště přivedli Denise Godlu, který se může chlubit zkušenostmi ze Slovanu Bratislava, či finské KalPy. První utkání, ve kterém nová posila nastoupila, byl duel se Zlínem, v němž se Rytířům podařilo zvítězit za tři body poprvé v sezoně. Pak již rodák ze Slovenska kladenskou klec neopustil, a to byl evidentně šťastný tah, jelikož vychytal hned v dalším utkání proti Olomouci výhru v prodloužení, a následně vítězství za plný počet proti Liberci. Sérii tří výher však následně utlo nepříliš favorizované Dynamo. Po cenném skalpu Plzně spadla na tým kolem Jaromíra Jágra deka a v aktuálně posledních pěti utkáních získali jen dva body. Kladenští se s Karlovými Vary potkávají podruhé v sezoně, první letošní střetnutí vyznělo mnohem lépe pro Energii. Svěřenci Martina Pešouta na svém ledě rozstříleli Rytíře poměrem 7:4, oplatí Kladno energetikům tuto tvrdou porážku?

Z karlovarských řad

Karlovarští sice míří na led aktuálně dvanáctého celku tabulky, nicméně podcenit partu v čele s nestárnoucím Jaromírem Jágrem nehodlají. „Už poslední utkání, které jsme s Kladnem odehráli doma, ukázalo, že mají hlavně v ofenzívě ohromnou sílu a dokázalo nás v některých fázích toho zápasu přehrávat, zatlačit a dostat pod tlak. Na to se budeme muset připravit, obzvlášť na menším hřišti na Kladně, kde dokázali porazit i silnější soupeře,“ varuje před pátečním duelem Tomáš Mariška.

„Budeme muset chytit extraligové tempo po tom úterním zápase. Věřím, že si odpočineme a využijeme té pozitivní energie, kterou máme z posledních zápasů a že to utkání na Kladně dokážeme zvládnout,“ hlásí před venkovním soubojem asistent trenéra.

Sestavy z předešlého utkání

Kladno: Godla – Nash, Austin, Zelingr, Kehar, Barinka, Smetana, Romančík – Jágr, Stach, Zikmund – Valský, Kaut, Réway – Redlich, Melka, Strnad – Hajný, O’Donnell, Š. Bláha. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl
Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, Rohan, Eminger, Mikyska - Rachůnek (A), Gríger, Flek – Polák, Mikúš, Beránek – Křemen, Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček

S fanoušky na Kladno

Související články