HC Energie Karlovy Vary

Finálové drama! Kulich se Sapouškem mají stříbro z MS

Česká hokejová reprezentace do 20 let vybojovala na mistrovství světa stříbrné medaile. Ve finálovém dramatu dokázala ve třetí třetině dotáhnout dvougólové manko, o výhře Kanady 3:2 však nakonec rozhodl v prodloužení Dylan Guenther. Z medaile se radují i karlovarský odchovanec Robin Sapoušek a bývalý energetik Jiří Kulich, který ve finále vstřelil jednu branku.

Že by o zlatu nakonec měl rozhodnout až nastavený čas, tomu po minutách skóre nenasvědčovalo. Kanaďané totiž vedli o dvě branky. Jenže v čase 52:30 snížil svým sedmým gólem na turnaji bývalý energetik Jiří Kulich, o necelou minutu později navíc Jakub Kos vyrovnal. O výhře tak muselo rozhodnout až prodloužení, které rozsekl svým druhým gólem v utkání Dylan Guenther.

„Hlavně jsem strašně hrdý na celý tým i na všechny okolo něj včetně trenérů, také na fanoušky v Česku, co předváděli po celý turnaj, za to patří klobouk dolů a moc děkujeme,“ vzkazuje Kulich po finále.

Český výběr tak nakonec končí na mistrovství světa druhý, po 18 letech se však konečně dočkal cenného kovu. A s ním i dvojice hráčů úzce spjatých s naším klubem. Karlovarský odchovanec Robin Sapoušek a další forvard Jiří Kulich, který se na západě Čech naplno prosadil do dospělého hokeje. Navázali tak na medailové umístění Jakuba Grofa či Zdeňka Šmída z přelomu tisíciletí, kdy dvacítka vybojovala dva tituly mistra světa po sobě.